Logo GadgetGear.nl
Endless Ocean Luminous
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Endless Ocean Luminous op de Nintendo Switch

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nintendo Endless Ocean Luminous met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Super ontspannen
  • Lekker samen zwemmen
  • Enorm veel verschillende zeedieren

THE BAD

  • Het is zeker geen game voor iedereen

SEGA had ooit een hit met Eco The Dolphin. Lekker zen rondzwemmen en kleine missies voltooien. Als Eco The Dolphin en Nintendo’s Pokémon Snap! Een liefdesbaby zouden krijgen, zou deze zeker weten de naam Endless Ocean Luminous meekrijgen.

De geschiedenis van de Endless series

Endless Ocean Luminous is alweer de derde titel in de Endless Ocean series van ontwikkelaar Arika, die door Nintendo worden uitgegeven. De eerste titel verscheen in 2007 op de Wii en was een van de eerste titels die Nintendo terug moest roepen. Op de disco stond namelijk een flinke codefout, waardoor het spel niet goed speelbaar was. In die periode was het downloaden van een patch nog geen optie.

In 2009 verscheen de opvolger Endless Ocean 2: Adventures of the Deep al. Eveneens op de Wii. Daarna bleef het stil tot 2024, met de lancering van Endless Ocean Luminous op de Nintendo Switch.

Leuk detail is dat Endless Ocean in 2007 de tweede titel was van Nintendo die in staat was om jouw playlist van een SD kaart te lezen. Je kon tijdens het spelen dus naar jouw eigen muziek luisteren. Dat soort technische grappen liggen natuurlijk helemaal in het verlengde van het gedachtengoed van Nintendo.

Endless Ocean Luminous

Maar nu is het tijd voor deze eerste Endless Ocean Luminous. In deze game speel je geen vis, maar een duiker. En net als in Pokémon Snap! ga je op zoek naar nieuwe diersoorten. Alleen hier niet op een vastgestelde route door de levels, maar je mag zelf lekker kiezen hoe je door de diepte zwemt. Je kunt dus lekker ontspannen ronddobberen opzoek naar die ene vis die je nog niet eerder hebt gezien.

En je bent niet langer bekend tot jouw eigen duik. Je kunt namelijk voor het eerst echt multiplayeren in de titel. Met tot 30 man kun je tegelijk op jacht naar bijzondere wezentjes.

Communicatie is wel wat beperkt tussen jou en de andere gamers. Niet geheel onlogisch, want communiceren onder water is gewoon lastig. Dat doe je dus met gebaren en emoticons.

Dit doe je met z’n allen in de ‘veiled sea’. Net als de regio’s van Pokémon, compleet verzonnen. Maar dat maakt voor de überrelaxte gameplay echt helemaal niet uit. In deze regio zijn in totaal 500 vissoorten te vinden, waaronder vele vissen die je uit Europese wateren zal herkennen. Leuk is dat de game ook wat (bijna) uitgestorven vissoorten bevat. Denk bijvoorbeeld aan de Mosasaurus die je ineens tegen kan komen.

Om de ‘deep blue’ wat interessanter te maken, zijn ze bij Arika ook flink aan het landscapen gegaan. Op de bodem kom je regelmatig bouwwerken tegen die je helpen om je weg te vinden. Net als scheepswrakken trouwens. Dat zijn er zoveel dat je jezelf bijna in de Bermudadriehoek lijkt te bevinden.

Conclusie Endless Ocean Luminous

Er zijn veel games waar je echt voor moet zitten en focussen. Bij Endless Ocean Luminous is dat complete niet de bedoeling. Ja, je moet er wel echt lekker de tijd voor nemen, maar dit is misschien wel de meest mindfull game die big N uit Japan naar Nederland heeft gebracht. Verstand op nul, afdalen in de diepte en genieten van alles en iedereen die je onderweg tegenkomt. Niets moet, veel mag. Blub…

Endless Ocean Luminous kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.