Logo GadgetGear.nl
ACT AC2122 verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT USB-C / USB-A Charger 20W AC2122

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de ACT AC2122 20W USB-C Lader met 5 sterren.

THE GOOD

  • Vlotte lader
  • Lekker compact
  • Stevig ontwerp

THE BAD

Vandaag in de review weer een Nederlandse lader en wel de AC2122 van ACT. Ook wel de USB-C / USB-A Charger 20W genoemd. Een vlotte lader met een capaciteit van maximaal 20 Watt over PowerDelivery.

Zeker nu steeds minder producten met een eigen lader komen, wordt de vraag naar vlotte laders steeds groter. Dat merken ze ook bij het Nederlandse ACT, waar ze deze lader op de markt hebben gebracht. Met een capaciteit van 20 Watt is de lader wel meer gericht op de iPhone-gebruiker dan Android gebruikers. Uiteraard kunnen Android gebruikers wel gewoon opladen met deze lader. Waar 20 Watt voor een iPhone gebruiker heel snel is, is dat voor een Android gebruiker gewoon ‘vlot’.

Unboxing

In de verpakking zit de nodige documentatie en de lader. Op een paar plakkertjes na die het doosje bij elkaar houden, komen we geen plastics meer tegen. Top!

ACT AC2122

Ontwerp

Het ladertje is mooi compact, en daarmee gemakkelijk mee te nemen. Neemt ook weinig ruimte om de socket van het stopcontact in. Wel een enorm aanwezige print op de zijkant.

ACT AC2122

Laadcapaciteit

20 Watt is wat deze ACT USB-C / USB-A Charger 20W in total kan leveren, verdeeld over de twee USB poorten. Daarbij maakt de USB-A gebruik van Qualcomm QuickCharge 3.0 technologie en kan daarmee tot maximaal 18 Watt leveren. De USB-C poort maakt gebruik van PowerDelivery en kan tot 20 Watt leveren. Sluit je meerdere devices aan, zal de lader de capaciteit over beide poorten verdelen. Daarbij kan hij alle capaciteit naar 1 apparaat toesturen als de ander vol zit. Om de lader zo klein en koel te houden, maakt ACT gebruik van GaN technologie.

Wat echt super netjes is, is dat ACT vermeld hoeveel stroom weglekt wanneer deze wel in het stopcontact zit, maar niet wordt gebruikt. Dit is 0.01 Watt. Deze eerlijkheid bevalt ons wel.

En dan moeten we toch even terugkomen op de verpakking. Achterop staat de claim dat je de laatste generaties iPhones en Androids in 50 minuten tot 50% kunt opladen. Maar dat is natuurlijk extreem afhankelijk van het model. We snappen dat ze vanuit marketing dit op de verpakking zetten omdat anderen het ook doen, maar het jeukt hier stiekem wel een beetje.

Conclusie: ACT USB-C / USB-A Charger 20W

Zoals veel ACT producten is het heel duidelijk wat deze moet doen… en dat doet hij ook. Hij levert keurig maximaal 20 Watt aan laadstroom af en de prijzen die we zien zijn ook nog eens zeer schappelijk voor een lader in deze klasse.

ACT AC2122 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.