Logo GadgetGear.nl
Microsoft Proteus Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft Xbox komt met modulaire controller voor gamers met een beperking

Heb je een lichamelijke beperking? Opnieuw heeft Microsoft dan een controller voor je. Na de Xbox One Adaptieve Controller, die vooral heel grote knoppen had, komt Microsoft nu met de Proteus controller. Een controller met vier blokken die in verschillende posities te plaatsen zijn, en waar verschillende controller knoppen op geklikt kunnen worden.

Op die manier kunnen mensen met een beperking zelf de controller zo aanpassen, dat deze de meest ideale vorm krijgt. Met de bijbehorende app is het zelfs mogelijk om de verschillende knoppen en triggers anders te mappen.

De Xbox Proteus controller gaat $299 kosten en is vanaf de herfst verkrijgbaar. Hij is compatible met de Xbox One X|S en Windows 10 / 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.