Logo GadgetGear.nl
Kia WebOS ACP
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

LG’s WebOS komt naar de auto’s van Kia

Er is een interessant Koreaans onderonsje gaande voor LG. Haar WebOS was al te vinden op TV’s van andere fabrikanten, maar nu gaat ook Kia gebruik maken van WebOS voor haar infotainment systemen.

De eerste WebOS wagen die van de band zal rollen is de Kia EV3. Het is niet de eerste keer dat WebOS in een Kia te vinden is, maar wel de eerste keer dat het systeem ook buiten de Koreaanse landsgrenzen ingezet gaat worden. Het grote voordeel hiervan is dat alle grote streamingdiensten in theorie direct hun app beschikbaar hebben in de Kia EV3, zonder dat daar veel extra werk voor nodig is.

Kia is onderdeel van Hyundai. De kans is groot dat niet alleen meer Kia’s gaan rondtijden met WebOS , maar ook Hyundai’s wagenpark. Let wel op dat Kia het systeem heeft hernoemd naar ACP, Automotive Content Platform.

WebOS is afkomstig uit een overname van Palm door HP. Palm maakte zogenaamde PDA’s met dit besturingssysteem terwijl HP PDA’s met het concurrerende Windows CE op de markt bracht. HP hernoemde Palm OS naar WebOS en sleutelde flink aan het systeem. Maar een echte marktintroductie zat er nooit in. In 2013 kocht LG het WebOS platform over van HP om het in haar TV’s te gebruiken. Voor LG was dit het alternatief op Tizen van concurrent Samsung. Inmiddels probeert LG licenties voor WebOS aan zo veel mogelijk andere partijen in de markt aan te bieden om het platform relevant te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.