Logo GadgetGear.nl
Acer Chromebook Plus 514
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google’s Game Dashboard moet ChromeOS nog leuker maken voor gamers

Sinds vorig jaar produceren verschillende Chromebook fabrikanten al laptops met gaming keyboards. Met de komst van gamestreamingdiensten een logische eerste stap. Om gaming nog interessanter te maken voor Chromebook gebruikers, komt Google nu ook met een bèta van haar eerste Game Dashboard.

Hoewel het Stadia gamestreamingplatform geen succes was voor Google, zet het merk nog altijd in op de liefde van de gamer. Wie in het beta-kanaal in ChromeOS rondneust kan daar namelijk een update vinden met het Game Dashboard. Dat moet dan nog wel even geactiveerd worden via de flag chrome://flags/#game-dashboard (je kunt dan veilig op de link klikken in plaats van overtikken).

Met het Game Dashboard kun je de key bindings van jouw Chromebook aanpassen, al is dat nu nog beperkt tot het toetsenbord. Ook kun je gameplay opnames maken en opslaan. Daarbij kun je ook de microfoon en camera aanzetten. Verder is het mogelijk om gemakkelijk screenshots te maken.

Wanneer Google het Game Dashboard formeel presenteert is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.