Logo GadgetGear.nl
Xbox Controller
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Er komt een Xbox game store voor smartphones

Het lijkt erop dat Microsoft’s eigen app store het momentum gaat pakken voor de lancering van een eigen app store gericht op Xbox gamers. Het zal om een aangepaste versie van de Xbox game store gaan, gericht op Android en Europese Apple gebruikers.

Sinds de intrede van de DMA-wetgeving in Europa, moeten Google en Apple het anderen toestaan om zelf af te rekenen met hun gebruikers. Bovendien moet Apple hier toestaan dat andere apps stores in de markt aanwezig zijn. Voor Androidgebruikers was het ‘sideloaden’ en alternatief afrekenen altijd al mogelijk.

Bloomberg meldt op Twitter dat de Xbox game store ergens in juli al online zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.