Logo GadgetGear.nl
5698
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

De nieuwe Original Prusa MK4

Prusa Research, een toonaangevende naam in de 3D-printindustrie, heeft de nieuwste aanvulling op hun lijn van betrouwbare en hoogwaardige 3D-printers uitgebracht: de Original Prusa MK4. Dit model brengt een reeks verbeteringen en innovaties die de lat hoger leggen voor zowel professionals als hobbyisten.

Belangrijkste Kenmerken en Innovaties

De Original Prusa MK4 is uitgerust met een breed scala aan nieuwe functies die zijn voorganger, de populaire MK3, overtreffen. Een van de meest opvallende innovaties is het gebruik van de Nextruder, een nieuw type extruder dat zorgt voor nauwkeurigere en betrouwbaardere prints. Het is compatibel met de E3D V6 en biedt een directe aandrijving met een 10:1 overbrengingsverhouding, wat resulteert in een soepeler filamenttransport en hogere printkwaliteit​​​​.

De MK4 maakt ook gebruik van een geavanceerd 32-bit xBuddy moederbord met STM32-chipset en Trinamic 2130 stepperdrivers. Deze combinatie zorgt voor stabielere en stillere printerprestaties. Bovendien is de printer uitgerust met vier thermistors en een aangepaste Delta-voeding van 240W, wat zorgt voor nauwkeurige temperatuurcontrole en veiligere operaties​​​​.

Snelheid en Precisie

Een van de meest opvallende verbeteringen is de verhoogde printsnelheid. Met de introductie van de Input Shaper-technologie kan de MK4 printen met snelheden tot wel 20.000 mm/s zonder verlies van kwaliteit. Dit is vooral nuttig voor gebruikers die op zoek zijn naar efficiëntere productietijden zonder in verlies van kwaliteit

Gebruiksgemak en Ondersteuning

Prusa Research staat bekend om hun gebruiksvriendelijke producten en de MK4 is geen uitzondering. De printer wordt geleverd met een 3,5-inch kleurenscherm voor eenvoudige bediening en biedt connectiviteitsopties zoals een optionele ESP Wi-Fi-module. Daarnaast is de MK4 voorzien van automatische bed-leveling en een magnetisch verwarmd printbed met verwisselbare PEI-platen, wat bijdraagt aan een moeiteloos en betrouwbaar printproces​​. En een goede eerste laag.

Multi-Materiaal Mogelijkheden

De MK4 is ook klaar voor multi-materiaal prints dankzij de optionele MMU3 (Multi-Material Upgrade 3). Deze upgrade stelt gebruikers in staat om tot vijf verschillende filamenten te gebruiken in één print, waardoor complexe en kleurrijke objecten eenvoudig kunnen worden vervaardigd. Dit systeem is opnieuw ontworpen voor verbeterde betrouwbaarheid en gebruiksgemak​​.

Beschikbaarheid en Prijs

De Original Prusa MK4 is nu beschikbaar voor bestelling via de officiële Prusa website. Klanten kunnen kiezen uit een bouwpakket of een volledig geassembleerde printer. Met zijn geavanceerde functies, betrouwbare prestaties en uitstekende gebruikersondersteuning, is de MK4 een waardevolle investering voor iedereen die serieus bezig is met 3D-printen​​​​.

Voor meer informatie en om te bestellen, bezoek de officiële Prusa website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.