Logo GadgetGear.nl
Ezviz DP1 Smart Deurbel
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

VK verplicht openheid over software updates van hardware

 

Het Verenigd Koninkrijk maakt een belangrijke voorzet voor een stukje wetgeving dat we met een beetje geluk hier ook nog een keer gaan zien. Bij de verkoop van producten, moeten fabrikanten duidelijk vermelden hoelang je als gebruiker software updates mag verwachten om te weten wanneer het apparaat qua software naar de schroothoop mag.

Feitelijk spreken we met deze wetgeving over een verplichting om aan te geven hoelang een apparaat nog mee kan. Iets dat mogelijk ook een sterke rol gaat spelen in de waarde van oude voorraden. Denk aan de typische iBood-achtige aanbiedingen hier in Nederland van onverkochte voorraden elektronica waar al geen software-ondersteuning meer op zit. Partijhandel wordt met deze wet dus veel minder lucratief.

Daarnaast mogen fabrikanten geen universeel standaard wachtwoord meer op hardware zetten. Wachtwoorden moeten uniek zijn om grote datalekken te voorkomen.

Deze nieuwe regels komen vanuit het National Cyber Crime Center en moeten consumenten en zakelijke gebruikers betere bescherming bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.