review gadgetgetgear ring indoor cam0006
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Ring Indoor Cam (2nd gen), de beveiligingscamera met privacy bescherming

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Ring Indoor Cam (2nd gen) met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heldere 1080HD-beeldkwaliteit, ook 's nachts.
  • Flexibiliteit in gebruik voor beveiliging en monitoring.
  • Interactiemogelijkheid via LIVE-modus.
  • Fysiek privacykapje voor extra privacy.
  • Duidelijke feedback bij kapgebruik.

THE BAD

  • Vertragingssysteem bij inbraakmelding.
  • Motorisch aangedreven privacykapje ontbreekt.
Ring deurbellen hebben geen introductie meer nodig. We hebben vanaf de eerste versie verschillende producten van Ring mogen beoordelen. Al een tijdje is er een tweede generatie camera voor binnenshuis beschikbaar. We hebben deze voor kerst aangeschaft en delen graag onze ervaring.

Beveiliging

review gadgetgetgear ring indoor cam0004Voor mijn verhuizing gebruikte ik een Verisure beveiligingssysteem. Een zeer goed systeem, maar destijds nog zonder deurbel. De Ring deurbel was een fijne toevoeging. Ongeveer drie jaar geleden ben ik verhuisd en heb ik het Verisure systeem achtergelaten. De agressieve verkoopmethoden en verhoogde prijzen van Verisure waren redenen om naar andere systemen te kijken. Ik heb verschillende systemen getest en uiteindelijk gekozen voor de Ring beveiligingsuitbreiding met de deurbel. Zelfs met een abonnement is het aanzienlijk goedkoper en geeft het systeem een gevoel van veiligheid wanneer ik niet thuis ben. Ik kan op afstand controleren of de meubels in de tuin niet zijn omgewaaid of binnen kijken of de automatische verlichting is uitgeschakeld. Helaas is de vertraging van het systeem een reden waarom ik twijfel of het snel genoeg reageert wanneer er wordt ingebroken en ik niet thuis ben. Misschien is dat de reden waarom er nog geen beveiligingsdienst in Nederland is die dit als dienst aanbiedt. Toch biedt het systeem met camera’s en bewegingsmelders extra beveiliging naast goede sloten en heeft het me al eens geholpen om toch iets te sluiten wat ik dacht al afgesloten te hebben.

Meekijken

review gadgetgetgear ring indoor cam0000Met een Ring deurbel en Floodcam heb ik al een behoorlijk goed beeld buitenshuis. Zo kon het tijdstip van een inbraak bij de buren worden vastgesteld op basis van mijn camera’s. Natuurlijk hebben de buren na de inbraak ook Ring beveiligingsproducten geïnstalleerd. Maar waarom zou je binnenshuis een camera willen? Bij Verisure is het verplicht als onderdeel van de dienstverlening, omdat ze willen meekijken als er een alarm is. Deze camera is niet afgeschermd en mag niet worden bedekt. Verisure beweert dat de camerabeelden alleen actief worden wanneer het alarm wordt geactiveerd. Gezien al het nieuws over het bedrijf en hoe buitenlandse bedrijven met privacy omgaan, heb ik daar mijn bedenkingen bij. Ik had een eerste generatie Ring camera binnenshuis waarmee ik kon meekijken in mijn huis als er niemand thuis was. Gewoon voor een veiliger gevoel en natuurlijk om vast te leggen als er iemand binnenkwam. Het nadeel van de eerste generatie camera was dat er geen kapje voor de camera was. Je moest dus iets ervoor zetten, opplakken of de stekker eruit trekken. Gedoe. Nu is er dus een Ring camera met een privacykapje.

Klepje dicht

Link 2nd gen - rechts 1st gen
Links 2nd gen – rechts 1st gen

Op het eerste gezicht lijkt de tweede generatie van de camera identiek aan de eerste. Op de doos heeft Ring om onbegrijpelijke redenen niet het privacykapje afgebeeld. Dit is juist een verkoopargument naar mijn mening. De camera levert een helder 1080HD-beeld. Dankzij infraroodtechnologie is het beeld in het donker ook zeer duidelijk. Je kunt de camera niet alleen gebruiken voor beveiliging, maar ook als soort petcam. In de LIVE-modus kun je luisteren en praten zoals we gewend zijn met de Ring deurbellen. Misschien handig om ook met een huisdier te communiceren als Bello iets heeft gedaan wat niet echt gewenst is. In de instellingen kun je ook de camera als bewegingsmelder gebruiken. Wanneer je het Ring beveiligingssysteem gebruikt, kun je kiezen voor een stil alarm op basis van beweging in beeld.

Het kapje schuift prettig voor de camera weg. Je voelt een duidelijke klik en de camera gaat aan wanneer het beeld vrijkomt. Het enige wat we nu nog zouden wensen is dat het kapje met een motortje open en dicht zou kunnen. Zo kun je het op afstand bedienen als je vergeet het kapje open of dicht te zetten. Een fysiek kapje is wel beter dan een softwarematige oplossing.

Conclusie

De Ring Indoor Cam met privacyoptie is een goede aanvulling op het Ring systeem. Het fysieke kapje is goed vormgegeven en de tactiele en auditieve feedback maken duidelijk of het kapje goed open of dicht is. Voor de prijs krijg je veel waar voor je geld. Een abonnement is wel aan te raden.
review gadgetgetgear ring indoor cam0005

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.