Logo GadgetGear.nl
iFixit Essential Electronics Toolkit verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: iFixit Essential Electronics Toolkit

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de iFixit Essential Electronics Toolkit met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, complete set met de belangrijkste tools
  • Compact doosje

THE BAD

  • Plastic schroevendraaier

Als je er een beetje van houdt om zelf op onderzoek te gaan als iets kapot is, dan moet je zo nu en dan de iFixit website tegenkomen. Er staan enorm veel handleidingen op. Bovendien hebben ze een heel leuke toolshop. Ter ere van het duurzaamheidsoffensief van Nokia, ontvingen we afgelopen jaar de iFixit Essential Electronics Toolkit van Nokiafabrikant HMD. Tijd om die kit eens van dichtbij te bekijken.

Unboxing

In het doosje vinden we 16 handige mini hex bits. Daarin zitten de meest voorkomende kruis- platte en torxbits. Er zit ook een handvat bij waar je die hex bits in kunt plaatsen, een zeer scherpe en precieze pincet, een zuignap met dik handvat om bijvoorbeeld een scherm mee los te trekken, zes plectrums en een drietal tools om gadgets uit elkaar te breken. En dat klinkt heftiger dan het is. Dus geen zorgen daar.

iFixit Essential Electronics Toolkit uitgepakt

Ontwerp

iFixit weet met haar ervaring gewoon hoe het een doosje met handige tools kan samenstellen. Wat wel opvalt is dat er over de jaren wat bespaard is op het ontwerp van de schroevendraaier. Zoals je hier op de foto kunt zien, was deze ooit van metaal. Super stevig en duurzaam. Deze voelt wat zwakjes, al kan ik er in de praktijk genoeg kracht mee zetten om van alles los te draaien. De kwaliteit is dus boven verwachting.

iFixit Schroevendraaier
Boven de oude van aluminium en onder de nieuwe plastic schroevendraaier

Qua samenstelling bevat het doosje eigenlijk alles dat ik van uitgebreidere iFixit sets altijd heb gebruikt. Alleen voor liefhebbers die aan retro consoles sleutelen, mis je de driehoeksbitjes van Nintendo. Verder is hij lekker volledig.

iFixit Essential Electronics Toolkit

Conclusie iFixit Essential Electronics Toolkit

De iFixit Essential Electronics Toolkit is gewoon precies wat het merk belooft. Een handige kit met alle essentials om de meeste reparaties uit te kunnen voeren. Voor mijn gevoel is er niets dat echt mist in de set.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.