Logo GadgetGear.nl
screenshot 20240410 205236
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Hombli Smart power strip

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Hombli Smart lightstrip met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Easy installatie
 • Kindvriendelijk
 • Strak design
 • Alexa en Google Assistant compatibel
 • Bedienbaar via app
 • Stroomverbruik weergave
 • veel opties om op te laden

THE BAD

 • Kabel had langer gemogen

Dat het Nederlandse SmartHome merk Hombli niet achterover leunt, en afwacht wat de concurrentie doet dát wisten we al. En daarom keken we er dan ook niet van op dat Hombli wederom met een nieuw product komt, om het al zo ruime assortiment slimme producten voor in huis nog verder uit te breiden. We testen de Smart Power Strip. Een slimme stekkerdoos waarmee exact stroomverbruik te zien èn regelbaar is.

Unboxing

Zoals we van Hombli gewend zijn komt de slimme stekkerdoos in een fris ogend, strakke doos. En uiteraard komt deze dan ook heelhuids aan op plaats van bestemming vanwege de slimme verpakking, waarop men gelukkig niét bezuinigd, want daardoor kunnen we gelijk beginnen met aansluiten en installeren. Let´s go!

 

Uitpakken en in het stopcontact dus! We drukken de powerknop 5 seconden in waardoor de lampjes gaan oplichten. dit is het teken om contact re gaan maken met het Wifi/ netwerk en deze te koppelen met de Hombli App.

screenshot 20240404 103848

Specificaties

barcode 8721022290300
SKU-code HBPO-0108
Naam

Slimme stekkerdoos EU

Verbinding WiFi (2,4 GHz)
App-controle Ja, Hombli-app
Slim thuisplatform Amazon Alexa, Google Assistant, Siri-snelkoppelingen
Dimensies 31,6 x 5,2 x 4 cm
Productgewicht 515 gr
Kleur Wit/grijs
Materiaal Kunststof (polypropyleen,
50% van het harde plastic is gemaakt van gerecycled materiaal)
Maximaal laadvermogen 3680W
Stroomvoorziening 230 V /50 Hz
Vermogensbelasting 16A (max.)
Energiemonitoring Ja, voor de hele strip
Stroomverbruik in stand-by <1W
Knop Aan/uit (ingedrukt houden om te resetten)
Indicatielampje Ja, voor elk stopcontact
Beveiligingsnormen WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK
Kabellengte 1,5 meter
Type stekker EU (type-F)
Wifi-bereik ~30m (open omgeving)
IP waarde IP20 (gebruik binnenshuis)
Werktemperatuur -10℃ ~ 35℃
Beveiliging tegen overstroom/overspanning Ja (bij 3680W)
USB-poorten 1x USB-A
1x USB-C

Gebruikers ervaring

Een groot pluspunt van de slimme contactdoos, is de naadloze integratie met de Hombli-app. Hierdoor heb je als gebruiker volledige controle èn inzicht over je persoonlijke stroomverbruik. Via de app kunnen gebruikers niet alleen het energieverbruik van individuele apparaten in real-time volgen, maar ook deze apparaten op afstand aan- en uitzetten. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van onnodig stroomverbruik en biedt tegelijkertijd het gemak van het beheren van huishoudelijke apparaten, waar je ook bent. Tevens maak je nu van je favoriete  “gewone” lamp nu dus een Smart lamp!

screenshot 20240404 104413

 

Nóg een positief aspect van de Hombli Smart Strip, is het gebruik van gerecyclede materialen bij de productie ervan. Door te kiezen voor gerecycled materiaal toont Hombli hun toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Dit maakt de Hombli Slimme Contactdoos niet alleen functioneel, maar ook vriendelijk voor het milieu. Slim en duurzaam dus!

screenshot 20240410 205221

Maak schema’s

Naast het gemak van het bedienen van apparaten via de app, biedt deze contactdoos ook de mogelijkheid om schema’s in te stellen voor automatische aan- en uitschakeling van apparaten. Dit is handig voor het plannen van energiebesparende routines, zoals het automatisch uitschakelen van verlichting tijdens de nacht of het uitschakelen van opladers wanneer ze niet in gebruik zijn.

img 20240404 104426 hdr

Conclusie

Al met al biedt de Hombli Slimme Contactdoos een complete oplossing voor het beheren van elektrische apparaten in huis, met een focus op gebruiksgemak, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Het is een product dat zowel praktisch als milieubewust is, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk modern huishouden.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

 1. Lijkt een interessant apparaat. Maar is het mogelijk de foto’s en screenshots klikbaar te maken? En hoeveel stroom komt uit de USB-poorten? Kan je heel makkelijk meten met een app op je telefoon. Had ook wel graag wat extra screenshots gezien van de app.

  Ondanks dat ik snap dat er extra tech in de strip zit, ziet het er toch wat raar uit, zo’n lang ding met alleen drie stroomaansluitingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.