Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MediaMarkt verdwijnt mogelijk uit Doetinchem

Hoewel MediaMarkt net vele vestigingen in voormalig BCC-panden opende, trekt het zich nu terug uit het Gelderse Doetinchem. Daarmee komt een van de grootste panden in de binnenstad mogelijk leeg te staan.

Het pand telt 2.500 vierkante meter oppervlak. De verhuurder heeft laten weten dat het bedrijf het contract heeft opgezegd, maar niet per wanneer de rode reus daar de deuren sluit. De dichtstbijzijnde vestiging voor inwoners van de stad zal daarna de vestiging in Duiven zijn. Wat de reden tot sluiting is, is onbekend. In het geruchtencircuit horen we wel geluiden dat de grote MM veelvuldig producten onder de prijs moet verkopen om de winkels te vullen met klanten, waardoor de totale marges van het concern flink onder druk staat. Het zou echter ook een onderhandelingstechniek kunnen zijn. Welke andere zaak zit immers op een dergelijk groot oppervlak te wachten?

Winkelmedewerkers hebben ons al eerder laten weten last te hebben van merken als Samsung die exclusieve kleuren bieden in de eigen shop en merken als Dyson die bezoeker ook naar haar eigen online winkel trekt. Daarmee valt er voor de tussenhandel minder te verdienen, terwijl de merken de volle marge op de verkoop kunnen pakken omdat ze zelf de adviesprijs blijven hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.