Logo GadgetGear.nl
kuura stills 7
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Kuura introduceert hun Kuura Ring

Het Amerikaans-Finse Kuura kondigde vandaag hun Kuura Ring aan op Kickstarter. Deze slimme ring biedt ‘geavanceerde gezondheidsmonitoringsopties en een uitgebreide reeks van overige functies’ voor wat volgens Kuura een onverslaanbare prijs zou zijn.

hd render 6

De Kuura Ring moet een alles-in-één gezondheidsmetgezel zijn die naadloos integreert in het dagelijks leven van gebruikers. Uitgangspunt bij het ontwerp was om een slank, lichtgewicht ontwerp te combineren met geavanceerde sensortechnologie waarmee een breed scala aan biometrische gegevens gemonitord kan worden, waardoor gebruikers meer controle over hun welzijn krijgen. De belangrijkste functies van de ring zijn:

  • Activiteit bijhouden om je fitnessactiviteit te optimaliseren; stappen tellen, verbrande calorieën en trainingstijd bijhouden.
  • Slaapanalyse; krijg inzicht in je slaapkwaliteit, -duur en -zones om fris en energiek wakker te worden.
  • Bereidheidsscore; ontvang een persoonlijke dagelijkse score op basis van je slaap, activiteit en hartslag in rust om je te helpen optimaal te presteren.
  • Stressmanagement; hou je stressniveaus in de gaten en leer dezen effectief te beheersen.
  • Hartmonitoring; volg je hartslag, hartslagvariabiliteit (HRV) en bloedzuurstofniveaus voor een uitgebreid beeld van je cardiovasculaire gezondheid.
  • Training verbeteren; inzet van de geavanceerde sensoren om je grenzen te verleggen en je fitnessdoelen te bereiken.

 

hd render 7

De Kuura Ring is vervaardigd van een titaniumlegering dat zou moeten zorgen voor duurzaamheid, een langdurige werking en comfort. Met een IP68 waterdichtheid en een batterijduur tot 3 dagen is de ring ontworpen om mee te gaan in de actieve levensstijl van gebruikers. De bijbehorende Kuura mobiele app biedt visualisaties van je gezondheidsgegevens, waardoor het gemakkelijk moet zijn om je voortgang bij te houden en persoonlijke doelen te stellen.

hd render 2

Voor een korte tijd is de Kuura Ring voor $99,- aan te schaffen op Kickstarter waarmee, als Kuura de beloftes waarmaakt, je veel smartring lijkt te krijgen voor het geld. Als extra bonus ontvangen alle Kickstarter-backers een levenslang lidmaatschap van de Kuura-app (normaal $9,99 per maand) zonder extra kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.