Logo GadgetGear.nl
Kobo Clara Colour
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Kobo lanceert haar eerste kleuren e-readers

Het voordeel van een eInk display is dat het leest als papier. Het nadeel is dat kleur lange tijd toch wel een uitdaging was om te produceren. Inmiddels lijken de kosten en de kwaliteit goed genoeg voor Kobo om haar eerste e-readers met een kleuren eInk display te presenteren.

De twee nieuwe e-readers worden uitgerust met nieuwe Kaleido 3 eInk displays. Deze nieuwe schermen laten het niet alleen toe om kleur te laten zien, maar ook markeringen te maken in verschillende kleuren. Ook zijn de nieuwe e-readers gemakkelijker zelf te repareren. Onder anderen de batterij zou gemakkelijk te vervangen zijn.

Clara BW en Clara Colour

De nieuwe Kobo Clara komt met zowel een goedkope zwart-wit uitvoering als een kleurenuitvoering. Het verschil tussen de twee is twee tientjes. De Clara Colour kost namelijk €160 waar de BW uitvoering €140 gaat kosten.

Een goed argument om toch nog voor zwart-wit te gaan kan de scherpte zijn. Die uitvoering kan namelijk 300 pixels per inch tonen, waar het Kaleido 3 eInk display 150 pixels per inch telt. Lezen in het water mag, want de Kobo Clara is IPX8 waterdicht.

Kobo Libra Colour

De Kobo Libra Colour krijgt een flink 7 inch display en stylus ondersteuning op het Kaleido 3 display. Zonder die stylus gaat het apparaat €230 kosten. Met de stylus kun je aantekeningen maken die je direct naar Google Drive of Dropbox kunt versturen.

Kobo Libra Colour

Kobo Colour kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Is naar jullie ervaring er een kwaliteitsverschil tussen kleuren en zwart-wit e-inkdisplays?
    Want twee tientjes is niks. Dus wat je de reden om alsnog voor het zwart-wit paneel te gaan?

    En hebben jullie ervaring met het lezen van comics op kleuren e-inkdisplays?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.