Logo GadgetGear.nl
iPhone 14 Max Foto
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Jij mag jouw iPhone met ‘used parts’ gaan repareren

Apple zet een nieuwe stap in duurzaamheid die logisch klinkt, maar er nog niet was. Apple gaat haar zelfreparatieprogramma uit 2021 uitbreiden om toe te staan dat je ook gebruikte onderdelen kunt gebruiken om jouw Apple apparaat te repareren.

Op deze manier worden ook kapotte iPhones, iPads en MacBooks ineens een waardevol depot van onderdelen voor reparaties van andere Apple hardware. Tot nu toe mochten reparateurs die onderdelen niet gebruiken, waardoor kapotte Apple hardware vroegtijdig naar de afvalberg moest. Apple blokkeerde actief het gebruik van deze gebruikte componenten door Toch ID en Face ID te blokkeren wanneer je bijvoorbeeld een niet-nieuw display of cameralens liet plaatsen. Wel blijft Apple onderdelen blokkeren die uit gestolen hardware blijken te komen.

Apple gaat deze aanpassingen vanaf de herfst doen in haar programma. Wel nog alleen voor iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.