Logo GadgetGear.nl
Xiaomi 14 Ultra Cameralens
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IDC: Samsung de nieuwe nr. 1 in smartphones

IDC heeft becijferd welke smartphonemerken de markt aanvoeren. Net als een jaar geleden, is het Samsung dat in het eerste kwartaal van 2024 de meeste smartphones wist te verkopen. Maar grootste groeier komt uit China. Xiaomi groeit snel en zou dit jaar ook weleens in staat kunnen zijn om Apple in te halen.

Met een marktaandeel van 20,8% zit Samsung echt wel safe en is de afstand tussen de nummer 2 mooi groot. Dat is Apple namelijk met een marktaandeel van 17,3%. Daarbij hebben beiden wel zo’n 2% marktaandeel verloren in een jaar tijd. De nummer drie groeit juist. Xiaomi groeide van 11,4% marktaandeel naar 14,1% en staat daarmee steeds dichter op Apple.

De nummer vier in de lijst kennen we niet. Tenminste, niet hier in Nederland. Dat is Transsion, eigenaar van merken als Itel, Tecno en Infinix. Het is een merk dat zich vooral op derdewereldlanden heeft gestort. Het merk doet eigenlijk niets dat high-end moet zijn en bezit toch 9,9% van de markt. Oppo volgt met haar dochter OnePlus op de vijfde plaats met 8,7%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.