Fairphone 5 Onderdelen
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fairphone wil veel goedkoper worden

Nu leg je nog zo’n €700 neer voor een Fairphone 5. Goedkoper duurzame smartphones kopen kan nog altijd niet, maar dat gaat Fairphone nu veranderen. Het doel is zo snel mogelijk de prijs voor duurzame smartphones omlaag brengen naar €400 per stuk.

Hoe het merk dat precies gaat doen, kan CEO Reinier Handriks nog niet helemaal zeggen in een interview met het Duitse Handelsblatt.

Hoewel hij niet specificeert of het merk een goedkopere middensegment telefoon op de markt gaat brengen, spreekt hij in ieder geval wel van grootser inkopen van onderdelen om op die manier de prijzen van onderdelen te drukken. Een interessant onderwerp, daar toeleveranciers wel in staat moeten blijven om duurzaam te produceren. Om die inkoopschaal te realiseren, is hij van plan om de verkoop uit te bereiden naar meer landen. In totaal staan 23 nieuwe landen op de planning.

Er zijn momenteel vrijwel geen Europese merken meer op de smartphonemarkt. Fairphone kan het momentum rondom duurzaamheid en privacy pakken om zichzelf te positioneren als het Europese antwoord op de Chinese dominantie van de smartphonemarkt. Iets dat zonder twijfel nog flinke investeringen vraagt.

Fairphone kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.