Logo GadgetGear.nl
Europa vs Apple logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Europa: Ook iPadOS moet voldoen aan DMA

Hopla, weer een platform van Apple dat opengesteld moet worden voor andere marktplaatsen. Met al het nieuws rondom het nieuwe open iOS in Europa, lijkt iPadOS over het hoofd gezien te zijn. De EU roept Apple terug en iets zegt ons dan de Apple TV op deze manier ook nog wel in het vizier komt.

Apple kan op de vingers getikt worden doordat de EU het iPadOS nu heeft bestempeld als poortwachter onder de DMA. Dit wil zeggen dat het een groot platform is, waarbij de eigenaar van de hardware ook controle heeft over de spelregels voor haar concurrenten.

Apple heeft nu zes maanden de tijd om in iPadOS dezelfde aanpassingen te maken die het in iOS heeft gedaan voor de Europese markt. Dan mogen dus ook daar appwinkels van derden apps voor de iPad verkopen en moet ook op de iPad het mogelijk worden om een non-Safari browser te gebruiken. Wie nu Chrome gebruikt, browst namelijk met de Safari browser in een Google sausje omdat andere browser engines niet toegestaan zijn door Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.