Logo GadgetGear.nl
wave neo lifestyle shot 14
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Elgato komt met Neo-productlijn voor contentcreators en professionals

Vandaag introduceerde Elgato hun nieuwe Neo-lijn welke toegankelijkheid als uitgangspunt heeft, oftewel makkelijk te gebruiken producten. stream deck neo hero 01 (groot)

Elgato stelt dat meer mensen dan ooit content creators zijn, in veel gevallen zelfs zonder het te weten. Of je nu een YouTubevideo maakt voor je volgers of een instructievideo opneemt voor collega’s die je deelt via Slack, of je nu aan het streamen bent op Twitch of videogesprekken voert via Teams. Zowel een stream als een pitch voor een nieuwe opdracht vergt degelijke audio, maar ook hulpmiddelen die je kunnen helpen bij de presentatie. Deze vervaagde grens tussen deze niches is waar de Neo-lijn van Elgato op gericht is.

facecam neo hero 02 alpha (groot)

De Neo-lijn bestaat uit producten die allemaal een bekende Elgato-naam hebben meegekregen; Wave, Facecam, Key Light, Game Capture en Stream Deck. Waar Elgato normaal het mogelijk maakt zaken makkelijk te configureren en uit te breiden, kiest men nu voor plug-and-play en meer praktisch gebruik out-of-the box.  Zo wordt de Wave Neo-microfoon geleverd met een standaard die het apparaat omhoog brengt, zodat hij dicht bij de mond staat en heeft de Facecam Neo heeft autofocus in plaats van een fixed focus lens die de reguliere Facecams hebben. Uiteraard is er nog steeds ondersteuning door de Elgatosoftware om het maximale uit je hardware te halen.

game capture neo lifestyle shot 07

Het meest opvallende aan deze lijn is dat deze als duidelijke hoofdkleur wit heeft. Dit is iets wat je moet bevallen. Op navraag door GadgetGear.nl achter het waarom rond de keus voor deze kleur kregen we als antwoord dat Elgato de Neo-serie duidelijk wil onderscheiden als aparte lijn. Volgens Elgato past het ontwerp bij iedere setup, dus kennelijk is rekening mee gehouden met het feit dat velen (de meesten) geen witte setup hebben staan. Of iedereen het erover eens is dat het een juiste keus is, is een tweede.

Prijzen en beschikbaarheid

  • Stream Deck Neo: €99,99
  • Wave Neo: €99,99
  • Facecam Neo: €99,99
  • Game Capture Neo: €129,99
  • Key Light Neo: €99,99

De Neo-lijn komt beschikbaar ergens rond mei/juni. In juni vind je ook de review hier op GadgetGear.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.