Logo GadgetGear.nl
Oppo Reno11 5G
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Oppo Reno11 F lijkt een gooi naar duurzaamheid geworden

Vandaag lanceert Oppo een nieuwe smartphone in de Reno familie. Het middensegment waar Oppo doorgaans erg sterke releases neerzet. De nieuwe Oppo Reno11 F 5G lijkt bovendien een poging om fans van duurzame aankopen naar zich toe te trekken.

De wereld gaat namelijk gebukt onder de enorme afvalbergen die producten als smartphones opleveren. Oppo voorziet deze midrange smartphone dan ook van een 4-jarig batterij beschermingsprogramma voor haar 5.000mAh gesplitste batterijtechniek. Die techniek zorgt er niet alleen voor dat de smartphone snel kan opladen (67 Watt SuperVooc of 55W PowerDelivery), maar ook dat temperaturen relatief laag blijven. De telefoon is IP65 water- en stofdicht om de elektronica die erin zit te beschermen.

Het toestel draait op ColorOS, waar Oppo veel nieuwe features aan heeft toegevoegd. Zo zorgt haar Trinity Engine voor slimme compressie om zo veel mogelijk data kwijt te kunnen op de opslag. Oppo schat dat goed gebruik van deze technologie er voor zorgt dat je al snel 32GB extra data kwijt kan op het toestel. Handig voor iedereen die nooit foto’s verwijderd en daarmee aan de 256GB opslag net niet genoeg heeft. Wil je nog meer opslagruimte? Dan kun je ook nog eens een microSD kaart van maximaal 2TB plaatsen. Een feature die redelijk schaars is in de markt, dus daar worden we wel blij van anno 2024.

Content makers krijgen toegang tot een camera-eiland waarvan de 25mm main camera 64 megapixels telt. Daarnaast krijg je een 8 megapixel groothoek met een beeldhoek van 112 graden.

Een deel van die opslag kun je overigens ook als extra RAM geheugen gebruiken. Standaard krijg je 8GB RAM, maar je kunt op deze manier nog eens 8GB toevoegen aan jouw toestel.

Om het prijskaartje interessant te houden, wordt het toestel aangedragen door een 6nm MediaTek Dimensity 7050 chipset waarvan we uit praktijktests weten dat die lekker vlot is.

Beschikbaarheid

De Oppo Reno11 F 5G gaat €449 kosten en komt voor nu alleen in het groen op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.