Logo GadgetGear.nl
epic games store vs apple
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple laat gamestreamers en emulators wereldwijd toe op de App Store

Het is feest voor gamers. Game streaming diensten als die van Steam en Nvidia mogen binnenkort eindelijk hun eigen apps op de Google App Store plaatsen. Daarmee verdwijnt de oneerlijke concurrentie vanuit Apple. Daarnaast wordt het toegestaan voor emulators om op de app store aanwezig te zijn… mits die aan de wet voldoen.

MacRumors ontdekte de verandering in het beleid van Apple. Onder druk van Europa moest Apple deze categorieën al in Europa toestaan. Het bedrijf heeft echter besloten om dit beleid wereldwijd gelijk te trekken voor haar gebruikers. Of dat is omdat de Amerikaanse consument zich achtergesteld voelt is onbekend. Wel is het zo dat het Amerikaanse ministerie van Justitie Apple afgelopen maand nog daagde om de oneerlijke concurrentie op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.