Sea of Thieves
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xbox Cloud Gaming krijgt toetsenbord en muis ondersteuning

Xbox Cloud Gaming kun je op vrijwel ieder device spelen. Zelfs op een MacBook kun je met deze dienst een fatsoenlijke FPS draaien. Maar er zat altijd een groot nadeel aan voor iedereen die PC gaming gewend is. Je moest iedere game met een controller spelen. Ook RTS games en andere genres die gewoon een toetsenbord en muis verdienen.

Dat gaat nu veranderen. Xbox Insiders kunnen nu 14 games testen die met toetsenbord en muis speelbaar moeten zijn. Hier zit de nieuwe Dune game helaas nog niet bij. Op een later moment zal Microsoft deze mogelijkheid in het algemeen beschikbaar stellen.

Belangrijk is wel dat dit alleen kan op PC’s, Chromebooks en macOS systemen. Die laatste twee via de browser.

Onder de titels die je kunt spelen bevinden zich toppers als Halo Infinite, Sea of Thieves, Doom 64, Age of Empires 2 en Fortnite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.