Logo GadgetGear.nl
WD RED Pro 24TB
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

WD komt met 24TB RED Pro drives (NAS) servers

Western Digital weet opnieuw meer data op een harddrive platter te persen. Het bedrijf komt met een nieuwe RED Pro harddrive waar je in totaal 24TB aan data op kunt opslaan met een snelheid van 7.200RPM.

Waar WD RED drives ook voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers te koop is, is de RED Pro echt gericht op de professionele industrie. De drives worden dan ook vooral verwacht in nieuwe servers die aan massa-opslag moeten doen. Bijvoorbeeld voor back-up doeleinden. In datacentra is iedere TB data die je extra kwijt kunt al snel een grote winst, omdat de serverruimte zelf daar niet groter van zal worden.

Je bent voor de drive $570 kwijt. Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. De nieuwe drive lijkt ook duurzamer dan het kleinere model van vorig jaar. De hoeveelheid geschreven data die deze per jaar kwijt kan bedraagt 550TB tegenover 300TB in het oudere model. Ook dat is voor datacentra een interessant gegeven en een van de redenen dat deze drive met haar hoge kostprijs interessant is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.