Logo GadgetGear.nl
Samsung SmartThings 3D Map View
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung SmartThings krijgt 3D Map View

In de praktijk zijn er weinig smart home platformen die je een plattegrond van jouw woning laten maken om zo logische schakelingen te kunnen beheren. Iets waar we bijvoorbeeld veel ervaring mee hebben met het Free@Home platform van Busch-Jaeger. Maar Samsung doet het ook en gaat een flinke stap verder. De combinatie van SmartThings en AI maakt het mogelijk om 3D kaarten van woningen te maken om zo nog meer inzicht te krijgen in wat, waar staat en hoe alles verbonden is.

Samsung presenteerde deze nieuwe feature al eerder tijdens de CES dit jaar, maar nu is de daadwerkelijke uitrol naar gebruikers ook echt van start gegaan. De plattegronden kunnen met de SmartThings app worden samengesteld. De plattegronden worden vervolgens ook bijgewerkt met sensordata van verbonden apparaten. Zo kun je zien welke temperatuur het is in bepaalde ruimten, maar ook de luchtkwaliteit in de gaten houden. De Map View is te zien via de TV app van SmartThings. Dat moet echter wel een Smart TV zijn van na 2024 volgens de kleine lettertjes in het persbericht. Daarnaast kun je deze op jouw slimme koelkast en smartphone checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.