Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 0660 CA Accu-Onkruidborstel

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Skil 0660 CA Accu-Onkruidborstel met 4 sterren.

THE GOOD

  • Werkt snel
  • Goed vast te houden
  • Fijn om op batterij te werken

THE BAD

  • Net iets te kort

Skil maakt al jaren onkruidborstels. In het verleden moest je dan nog je verlengsnoer uit de schuur hangen, maar tegenwoordig kan het ook op een batterij. De Skil 0660 Accu-Onkruidborstel werkt op het Skil PWRCORE 20 20v systeem, wat krachtig genoeg is om de staalborstel aan te zwengelen.

Unboxing

Je ontvangt de machine in twee helften die je gemakkelijk op elkaar kunt monteren. Je ontvangt ook een ophanghaak voor het systeem dat Skil voor haar tuingereedschappen heeft bedacht. Deze zet je met één schroef vast op de muur en deze kun je onderling verbinden als je meer tuingereedschap uit deze serie bezit. Je ontvangt ook een eerste staalborstel.

PWRCORE 20

Het PWRCORE 20 systeem bestaat uit 20V batterijen van Skil met bijbehorende laders. Dit systeem wordt voor zowel tuin- als regulier gereedschap gebruikt. Hierdoor ben je minder geld kwijt aan batterijen. Bovendien blijven de batterijen beter op conditie door ze veelvuldig te gebruiken. Er zijn batterijen is de capaciteit 2.0Ah, 2.5Ah, 4Ah en 5Ah.

Naast PWRCORE 20 maakt Skil ook gebruik van PWRCORE 40 voor tuingereedschap, maar tot nu toe alleen in grasmaaiers.

Het systeem valt op doordat de batterijen actief geventileerd kunnen worden vanuit de gereedschappen om de accucellen te koelen en daarmee prestaties zo constant mogelijk te houden. Bovendien zijn accucellen zo gepositioneerd dat ze elkaar niet omsluiten, waardoor ze die warmte goed kwijt kunnen. Tenslotte zijn ze nog stootbestendig gemaakt, dus ruw gebruik is geen probleem.

Gebruikservaring

De Skil 0660 is gemaakt voor borstels met een diameter van maximaal 125mm. De motor is in combinatie met de batterij in staat om 1,500 RPM te behalen. Met de snelheidsschakelaar bepaal je zelf de snelheid, maar ik heb nog geen reden gezien om tijdens gebruik de borstel rustiger te laten draaien.

Het apparaat is in hoogte verstelbaar voor een goede werkhouding. De lengte loopt van 93-126CM. Dat laatste is voor mij eigenlijk nog iets te kort bij langdurig gebruik van de machine.

Qua resultaten ben ik best tevreden. Het is wel zo dat, hoe breder de naad van de tegel, hoe gemakkelijker deze machine het onkruid er tussenuit werkt. Alleen bij graspollen tussen klinkers merk ik dat de borstel niet voldoende grip krijgt op het onkruid. Maar al het andere pakt hij moeiteloos. Het is dus niet zo dat dit de ultieme oplossing is. Er bestaat altijd kans dat je nog een paar stukjes moet nabewerken met handgereedschap. Maar voor het grootste deel van dit soort klussen, is de Skil 0660 wel een tool waarmee ik enorm veel tijd bespaar. Zeker in de diepe stadstuin van mijn vader die voor een groot deel uit afgesleten klinkertjes bestaat en dus heel veel ruimte laat aan onkruid.

Uitvoeringen

Naast de Skil 0660 CA uitvoering die wij hebben getest, bestaat ook de Skil 0660 AA Accu-Onkruidborstel. Dit is hetzelfde apparaat, echter krijg je daar ook nog een 2,0Ah PWRCORE20 batterij bij met de bijbehorende PWRCORE 20 lader van Skil. Een set die een stuk duurder is, maar waar je meteen mee aan de slag kunt als je nog geen ander gereedschap uit de serie hebt.

skil ophangsysteem

Conclusie Skil 0660

Vooral bij de oudere tuinen van mijn ouders ben ik flink losgegaan met de Skil 0660 en ik moet toegeven dat ik heel blij werd van het resultaat. Ik kan echt lekker meters maken met het onkruidvrij maken van de voegen tussen de tuintegels. Het is wel vermoeiend om langdurig met de machine te werken. Hij is voor mij (184cm lang) net iets te kort en je ontkomt er niet aan dat hij de hele tijd trilt en trekt. Dat hoort ook echt bij dit soort machines, dus dat kunnen we Skil niet kwalijk nemen. Het is in ieder geval een veel snellere en duurzamere oplossing dan onkruid wegbranden of pesticiden gebruiken.

* Door een verhuizing mist het beeldmateriaal nog bij deze review. We vullen dit later aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.