Logo GadgetGear.nl
Download on the Apple App Store knop
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iOS apps ook direct vanaf het web te installeren

Apple had greep op externe app distributie doordat app stores gemaakt moesten worden om apps buiten Apple’s eigen app store om te installeren. Maar Apple gaat nu ook toestaan dat je apps direct vanaf het web kunt installeren. Dus zonder eerst door een app store te moeten.

Toch zal Apple ook hier regels hanteren richting ontwikkelaars. Denk aan de verplichting om €0,50 per download te betalen wanneer je meer dan een miljoen downloads op jouw app hebt. Ook als deze gratis is. Ook moet je als ontwikkelaar van de app al twee jaar lid zijn van het Apple Developer Program en al 1 miljoen downloads op de App Store hebben gegenereerd. Apple kan dit bijhouden omdat websites gebruik moeten maken van een Apple API om de download mogelijk te maken. De betreffende website moet ook op een zogenaamde whitelist komen te staan, wat ontwikkelaars via App Store Connect kunnen aanvragen. Uiteraard is alles beperkt tot Europa in verband met de DMA wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.