Logo GadgetGear.nl
Ikea Symfonisk lamp 2021
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ikea start testen Matter op Dirigera hub

Het ontbreken van ondersteuning voor Matter was misschien wel de grootste teleurstelling bij de aankondiging van de Ikea Dirigera. Aan die teleurstelling lijkt nu een einde te komen. Ikea is begonnen met het bètatesten van Matter ondersteuning op de Dirigera hub.

Sinds maandag kunnen bètatesters van Ikea de nieuwe firmware met Matter ondersteuning al downloaden. Daarbij gaat het alleen om Matter op de hub. Ikea’s eigen smart home producten zijn nog niet zo ver dat ze met Matter overweg kunnen. Het enige dat gebruikers nog nodig hebben is een Matter-geschikte controller, zoals een smart speaker met microfoon en ondersteuning voor bijvoorbeeld Amazon Alexa.

Wanneer Matter beschikbaar komt voor iedereen, is nog onbekend. We verwachten wel dat Ikea vaart zet achter de lancering van Matter ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.