Logo GadgetGear.nl
Fitbit Versa 4
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google benadeelt Europese Fitbit klanten

Sinds de aankoop van Fitbit door Google, rommelt het een beetje rondom de smartwatchbouwer. Google richt zich immers ook op het breder ondersteunde WearOS en kocht met Fitbit vooral veel patenten en technologie. In plaats van oplossingen te lanceren voor de DSM wetgeving in Europa, heeft Google besloten de functionaliteiten op Fitbit smartwatches te verminderen voor Europese gebruikers.

Heel specifiek lijkt het erop dat Google geen verdere investeringen wilt doen in het app platform dat door Fitbit gebruikers wordt gebruikt. Met andere woorden, met de nieuwe wetgeving maakt Google het niet mogelijk voor ‘anderen’ om een app winkel voor de horloges aan te bieden, dan wel de mogelijkheid tot het sideloaden van apps. In plaats daarvan wordt het Europese Fitbit gebruikers gewoon onmogelijk gemaakt om nog langer de app store te gebruiken. Ook het downloaden van nieuwe watchfaces is niet meer mogelijk, wat toch een zeer belangrijke functie is. Het lijkt er dan ook op dat Google een sterfhuiscontructie toepast op Fitbit. De kosten minimaliseren tot het een valide argument is om het merk op te doeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.