Logo GadgetGear.nl
Amerikaanse vlag
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Florida gaat kinderen beter beschermen tegen sociale media

Florida gaat de teugels aantrekken als het gaat om toegang tot sociale media voor minderjarigen. Wie onder de 14 is, mag voortaan helemaal niet meer op insta, facebook etc.

Ben je 15 of 15 jaar oud, ook dan mag je niet zomaar op de socials komen. Je hebt dan expliciet toestemming nodig van jouw ouders om online te gaan.

Zodra de nieuwe wet in gaat, moeten sociale media alle accounts van kinderen onder de 14 verwijderen. Net als accounts van kinderen onder de 16 waarvan niet bekend is of ze toestemming hebben van hun ouders. Deze wet gaat 1 januari 2025 in, dus er is nog even tijd voor sociale media om zich hierop aan te passen. Zo moeten de sites een ‘derde’ partij gebruiken voor onafhankelijke borging van de toestemming door ouders.

Op basis van de omschrijving vallen ook kindvriendelijke platformen als LEGO Life onder deze nieuwe wetgeving, tenzij er aanpassingen worden gemaakt. De wet treft namelijk alle sites die het mogelijk maken om oneindig te scrollen (ja, er zijn ook blogs zoals de onze die dit gebruiken), sites die video’s automatisch afspelen (wat ook best veel sites doen) en cijfers worden verzameld over ‘likes’.

Er is nog een extra regel toegevoegd aan deze wet, waarmee ook websites met ‘inhoud voor volwassenen’ een derde partij moeten gebruiken om de leeftijd van bezoekers te valideren. Inwoners van de staat moeten dus eerst met de ID kaart op de camera voor ze dergelijke sites kunnen bezoeken. Daarmee gaat een berg aan anonimiteit verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.