Logo GadgetGear.nl
EA FIFA 23
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De massaontslagen in de gamesindustrie gaan keihard door

De markt voor gaming is de laatste jaren compleet veranderd. Het aantal gamers nam toe. Kosten voor fysieke games verdwenen. Bezit veranderde daarmee in het kopen van een eindigend gebruiksrecht en het betalen voor een premium game veranderde in het ‘snacken’ van games vanuit een abonnement. Tijd dus voor de industrie om te hervormen.

Begin dit jaar schopte Microsoft zo’n 2.000 werknemers de laan uit nadat de overname van Bethesda rondkwam. Een groot deel van die ontslagronde zou al voor de overname door Bethesda zijn ingezet en goed uitpakken nu veel banen door de overname ‘overtollig’ werden.

EA FIFA Football Collectie

Afgelopen maand zette ook Sony online dat het van plan is zo’n 900 banen bij haar topstudios te schrappen. En ook EA opent maart met een ontslagronde. 670 mensen mogen op zoek naar een ‘functie elders’. Deze ontslagronde is niet de eerste bij EA. Vorig jaar vond daar ook al een flinke reorganisatie plaats. Nu alle grote partijen personeel op de markt dumpen, is de vraag waar al deze mensen nog terecht kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.