Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 15 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple heeft het moeilijk in China

Hoeveel landen ken je waar Apple flinke kortingen biedt op de aankoop van een iPhone? Sommige dingen kunnen alleen in China. Moeten misschien zelfs, want Huawei heeft volgends Counterpoint Research daar de markt teruggewonnen terwijl Apple 75 marktaandeel moest inleveren.

Met 16,5% van de markt, is Huawei weer het grootste merk in China. Iets dat het lang geleden ook was. Waar Apple een tijd lang als statusproduct werd gezien, moet Apple het nu doen met de vierde plek in de markt. Na Huawei komen eerst nog voormalig Huaweidochter Honor met 16,3% en Oppo-zusje Vivo met 17,6%. Apple heeft nog een marktaandeel van 15,7%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.