Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 14 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple betaalt ‘zwijggeld’ aan investeerders

Pijnlijk voor Apple, maar het bedrijf tikt $490.000.000 af richting een groep investeerders die het merk hadden aangeklaagd voor misleiding. Met deze betaling is de rechtszaak van tafel en voorkomt Apple mogelijke verdere openbaringen en schadeclaims. Een soort zwijggeld dus.

Reuters schrijft dat Apple is aangeklaagd omdat CEO Tim Cook bewust zou hebben verzwegen dat het slecht ging in China. Dit was in 2018. Tim Cook vertelde tijdens een aandeelhoudersvergadering dat het minder ging in een aantal regio’s. Hij benoemde Brazilië, India, Rusland en Turkije, maar zweeg over een nog veel grotere markt; China. Terwijl Apple kort daarna leveranciers had gemeld de productie voor de Chinese markt terug te draaien in verband met tegenvallende verkopen. Toen bekend werd dat Apple slecht verkocht in China, verloor het merk in een dag $74 miljard aan waarde, waardoor de aandeelhouders werden benadeeld. Als Apple open was geweest, was de waardedaling eerder en mogelijk rustiger ingezet, waardoor de investeerders in potentie minder verlies hadden genomen dan nu het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.