SharkNinja EMEA Lancering 2024
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

SharkNinja Lancering: SharkNinja komt naar Nederland, België en de rest van Europa

Waarschijnlijk ken je het merk al van vele TikTok filmpjes, insta’s etc. SharkNinja scoorde afgelopen jaar op de socials met ondermeer een innovatieve ijsmachine en een soort Sodastream, maar dan met ingebouwde smaakjes. Via via waren de producten hier al wel verkrijgbaar, maar het bedrijf gaat zich nu met haar merken echt op Europa richten.

SharkNinja Podium

Shark & Ninja

SharkNinja is eigenlijk een bedrijf gebouwd op basis van twee merken. Shark en Ninja. Bovendien is het een echte Amerikaan in een markt waar China behoorlijk dominant aanwezig is. Het bedrijf bestaat al sinds 1994, maar bleef dertig jaar afwezig in Europa.

De twee merken worden door het bedrijf weer verdeeld over productcategorieën. In Europa zullen we er in totaal vier tegenkomen, waarin meteen 20 nieuwe producten worden gelanceerd. Een korte samenvatting van wat je mag gaan verwachten.

Het bedrijf bezit nu 3.000 patenten en verkoopt haar producten in 26 landen.  in totaal werken nu 2.800 mensen bij SharkNinja en samen verlopen ze voor $3.7 miljard aan producten. Overigens zijn dit nog de cijfers van 2022, niet 2023. Die komen volgende maand beschikbaar. Het merk laat zien dat het ook echt als visie heeft om snel producten te ontwikkelen, waarbij kwalitijn/prijs belangrijk is, maar ook de prestaties van het product in de markt.

Mooi is ook hoe ze de relatie met bijvoorbeeld een Dyson leggen. Bij Dyson worden veel producten ontwikkeld omdat ze een stuk technologie hebben weten te maken, waar dan een product bij wordt gezocht. Bij SharkNinja wordt gekeken naar waar ruimte voor verbetering in de markt is en hoe het daar aandeel in kan pakken. Vanuit die visie vind de productontwikkeling plaats.

Shark Clean

In dit segment komt het merk onder anderen met haar Shark Matrix Robot stofzuiger en dweil, maar ook een speciale vlekken en geurverwijderaar voor iedereen met huisdieren. Daarnaast komen er verschillende vloerbehandelingsproducten uit.

Shark Beauty

Dyson krijgt zeker ook concurrentie in haarproducten. De Shark SmoothStyle moet het stylen van haar een stuk gemakkelijker maken. Het bedrijf levert overigens pas 18 maanden beautyproducten. Het is een relatief jonge tak binnen het merk.

Ninja Kitchen

De Ninja CREAMi staat natuurlijk bovenaan ons verlanglijstje na alle lekkermakende video’s op de socials. Een eenvoudige oplossing om ijs en milkshake-achtige gerechten te maken. Het gaat hierbij overigens over een opvolger met 4 modi! Pefasvermijdend Nederland kan een uitgebreide ceramische lijn van het merk verwachten. Tijd om de oude Tefalpan de deur uit te doen. Er komt een nieuwe blender, multicooker etc.

Ninja Outdoor

Als BBQ lovers, worden we wel heel enthousiast van de Ninja Woodfire Pro Connect XL elektrische BBQ. Dat segment wordt steeds belangrijker, zeker het houtstookverbod dat boven menig tuin gaat hangen komende jaren. Deze elektrische BBQ laat je houtpallets gebruiken om toch lekker te kunnen roken. Heel interessant! Daarnaast komt er natuurlijk ook een draadloze thermometer van het merk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.