Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Review: Eufy E340 Video Deurbel – Dual lens, Nachtbeeld in kleur, Volledige functionaliteit zonder abonnement

Rajesh S. Chaitram beoordeelde namens GadgetGear de Eufy E340 met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Gebruiksvriendelijke app
 • Makkelijke installatie
 • Prima afwerking/uiterlijk
 • Prima beeld en audio
 • Uitbreidbare opslag
 • Geen abonnement benodigd

THE BAD

 • Enkel connectie via 2,4 GHz mogelijk
 • MIcroSD-kaartopslag in de chime niet bruikbaar voor extra opslag

Videodeurbellen worden steeds populairder. De argumenten gaan natuurlijk over veiligheid, maar ook over een stukje gemak; je kan zien wie er voor de deur staat zonder dat je naar de deur hoeft te lopen. En in de meeste gevallen kan je zelfs met de bezoeker in kwestie spreken. Handig voor wanneer je lui bent of niet thuis. Eufy vroeg ons hun E340 te reviewen.

Een van de grote voordelen die Eufy ten opzichte van de concurrentie heeft en het merk voor velen meteen zeer interessant maakt, is dat je geen abonnement hoeft te nemen op een periodiek te betalen service om meldingen te krijgen en video (met een hoeveelheid die praktisch is) op te kunnen nemen.

De E340 is een zogenaamde dual-lens cameradeurbel, wat simpelweg betekent dat je naast een hoofdcamera waarmee je je bezoeker moet zien, er ook een camera is die gericht is op het zien van bij je deur neergelegde pakketten. In Nederland is dit wat minder relevant dan in andere markten zoals de VS. Hoewel in het appartementencomplex waar uw reviewer woonzaam is, deze gewoonte deels ook aangenomen is.

 

Sleutelfeatures:

 • Dubbele camera’s: Voor bezoekers en vloer (pakketjes)
 • Meegeleverde deurbel op afstand; de Minibase Chime (T8023)
 • 8 GB opslag intern op de E340,
 • Color Night Vision: Nachtzicht met een kijkafstand van 5 meter en
 • Werkt bedraad of met batterij
 • Batterijduur tot 6 maanden op basis van een 6500 mAh accu
 • Werkt met Amazon Alexa en Google Assistent

 

Installeren

Voordat je daadwerkelijk de bel gaat plaatsen moet je deze eerst aanmelden in de app. Deze setup is een fluitje van een cent. Je opent de ‘Eufy Security’ app, klikt op de plus, en het menu wijst eigenlijk zichzelf. Een van de elementen van de setup is dat je de QR-code aan de achterzijde van de bel moet scannen, wat dus de reden is dat je de bel niet vooraf al kan plaatsen. Ook moet je wat knoppen op de bel gebruiken voor het pairen, wat gewoon makkelijker is wanneer je ergens aan een bureau zit dan wanneer je buiten bij je bel staat. Het connecten met de bel en ook de chime kunnen we niets kritisch over melden.

Nou ja, misschien één punt; de E340 werkt enkel via een wifi-connectie van 2,4 GHz. Dit zal in de meeste gevallen geen probleem zijn, maar je zal maar net in een omgeving zitten waar dit wel het geval is. Bij het bekijken van een videosignaal of doorgeven van een audiosignaal is de kans op storing wat groter in drukkere omgevingen. In het geval van onze testlocatie hebben we de 2,4 GHz band zelfs speciaal voor deze camera weer moeten activeren in onze router. Overigens hadden we tijdens onze testperiode nul connectieproblemen via de standaard router van onze provider (die slechts een paar meter van de bel staat, met een muur ertussen).

We vinden buiten de bel en chime in de doos ook een USB-C laadkabel, jumper- en verlengkabels voor het bedraad aansluiten, de bracket,  een 15° tussenstukwig (om de bel onder een hoek te kunnen plaatsen), schroeven en pluggen en een push-pin tool.

Het installeren van de bel kan op twee manieren; bedraad, waarbij de accu via druppellading 100% blijft of alleen op basis van de accu. Aangezien de bedrading bij ons al in plaats was, was met weinig moeite deze bedraad aan te sluiten via de contactpunten aan de achterzijde van de E340. Het voordeel is dat je de accu niet los hoeft op te laden en je je bestaande bel kunt gebruiken. Buiten dit zijn alle features hetzelfde als wanneer je de bel alleen op basis van de accu gebruikt. Als je geen bedrading in plaats hebt, is er dus niet echt een reden deze alsnog te trekken, aangezien de bel (volgens opgave) tot 6 maanden mee moet gaan, en op te laden is in slechts 5 uur. Als je geen downtime wil hebben kan je een tweede accu kopen om deze meteen te wisselen. Gezien de plaatsing van de USB-C aansluiting op de accu aan de achterzijde kan je niet de bel opladen zonder deze eerst te verwijderen.

Als je bracket op zijn plaats hebt geschroefd, hoef je alleen de bel erin te klikken en ben je wat de hardware-installatie betreft wel klaar. Het verwijderen van de bel uit de bracket doe je met de push-pin-tool die een beetje lijkt op een sim-tool, dus tenzij iemand een dergelijke tool bij zich heeft is de bel niet zomaar te stelen.

 

App

De app is zeer toegankelijk vormgegeven. Wanneer je deze opent zie je een snapshot van de ruimte bij je voordeur. Wanneer je daarop tikt, krijg je uiteraard de live-weergave, de bovenste, hoofdcamera in het groot, de tweede ‘pakketcamera’ wat kleiner die je wel kan selecteren voor een grote weergave.

Tijdens de live-weergave heb je de tools tot je beschikking die je zou verwachten; opnemen van het beeld, een screenshot nemen en spreken via de deurbel met je bezoeker. Verder heb je een keus uit standaard antwoorden die je kan aanvullen met eigen antwoorden. Dit kan handiger zijn dan je denkt. In plaats van bij het gaan van de bel steeds met iemand het openingsgesprek aan te gaan, kan je meteen te horen krijgen waarvoor iemand komt. Wel onpersoonlijk natuurlijk, maar het kan.

Een andere interessante feature is de mogelijkheid om een activiteitenzone aan te geven (je kan er twee per camera aangeven). Op deze manier kun je specifieke delen van het beeld aangeven op basis waarvan detectie plaatsvindt. Zo ligt onze testlocatie aan een redelijk drukke straat waardoor voorbijgangers vaak te zien zijn en de camera triggeren. Door alleen het deel direct voor de voordeur aan te geven (zie de blauwe delen op de onderstaande afbeeldingen) als activiteitenzone, was dit probleem opgelost.

De laatste feature welke we willen uitlichten die voor praktisch gebruik handig is voor de meeste gebruikers zijn de nachtmodus-instellingen. Hier kan je de helderheid van de verlichting instellen, de kleurtemperatuur en natuurlijk ook wat beeldinstellingen zoals de voorkeur voor zwart-wit beelden op basis van de infraroodsensor (standaardinstelling is kleurweergave met verlichting) en beeldkwaliteitsinstellingen.

 

 

Prestaties

Dus hoe bevalt de E340 in praktisch gebruik? Hoewel niet perfect zouden we toch zeggen dat de bel erg goed beviel. We richten ons voor deze sectie alleen op de camera zelf. Dat de bel prima te horen is, geloof je vast wel, en dat de app gebruiksvriendelijk werkt en je notificaties op je telefoon of tablet krijgt zoals bij iedere camera waarop je het beeld kan bekijken of het gesprek aan kan gaan, is vast ook wel duidelijk.

De beeldkwaliteit is prima. Eufy kiest voor een vrij hoge compressie en de beelden gaan met 15 fps. Dat laatste betekent dat beelden niet geheel soepel verlopen, maar het scheelt een enorme hoeveelheid aan data en daarmee is dit een prima keus. De hoge compressie is uiteraard ook gericht op het besparen van data, maar het zorgt wel voor wat onduidelijkere beelden dan in potentie mogelijk is.

Het geluid is in mix redelijk ‘boomy’ wanneer we opgenomen beeld afspelen op onze PC. Een typische keus voor deurbelcamera’s en gewoon een goede keus omdat voice hiermee duidelijker is op de klein uitgevoerde speakers van je telefoon of tablet. Gesprekken via de bel verlopen gewoon zoals je moet willen, en de voice is zowel ingaand als uitgaand, duidelijk.

De tijdsduur (of vertraging, zo je wil) dat je op je telefoon een notificatie krijgt dat er activiteit is in de aangegeven activiteitenzone ligt tussen de 4 en 5 seconde. Klik je daarop (we gebruiken een Android-telefoon voor deze test), dan opent de app het beeld dat opgenomen is van de activiteit. Je kan vanuit de weergegeven video ook meteen doorklikken naar de live weergave. Sinds de laatste update (december 2023) worden ook vooropnames ondersteund.

De pakketcamera is in staat een foto te maken op het moment dat iemand een pakketje oppakt. De notificatie laat echter even op zich wachten; een pakketdief heeft een voorsprong van een goede 5 seconden (maar je weet waarschijnlijk wel hoe deze eruit ziet).

Tussen het bellen (via de knop op de bel) en de notificatie op je telefoon zit geen noemenswaardige vertraging.

Toevoeging 13-04-2024: De Chime beschikt over een micro-sd-kaart-slot en het zou mogelijk zijn hier beelden op op te nemen. We hebben wisselende berichten over of dit wel of niet mogelijk is. De Eufy-support stelt dat het in combinatie met de E340 niet mogelijk is, dus dat houden we in deze aan.

 

Conclusie

De Eufy E340 is ontegenzeggelijk een goede camera-deurbel-oplossing. De bel is makkelijk te installeren, ziet er goed uit, heeft een goede batterijduur en zowel beeld als geluid is prima voor elkaar. De app is gebruiksvriendelijk, en het grootste voordeel ten opzichte van alternatieven is dat je geen periodiek abonnement nodig hebt om de bel op een degelijke manier met alle features te gebruiken.

13 reacties

 1. Wij zijn uitermate tevreden,hebben wel wat moeite gehad om hem te installeren maar is uiteindelijk gelukt en een extra deurbel geïnstalleerd het systeem werkt prima ook de beelden en spraak zijn voldoende.
  Zeker een aanbeveling .

 2. Wij hebben een probleempje, de camera detecteert soms niet dan moet ik voor de lens gaan staan zwaaien. Normaal als ik richting de camerabel loopt gaat het lampje branden dus dan word ik gezien. Maar soms dus niet.
  Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

  1. Ik herken precies het zelfde probleem. Wij overwegen om hem te vervangen voor wat anders. Dit is zo geen betrouwbare partij.

 3. Onze deurbel geeft geen antwoord meer en geef niet altijd beeld!
  Heel jammer dat hij niet doet wat hi moet doen!
  Heb hem ook al geresed!

  1. Wij hebben verschillende camera’s geprobeerd. Wanneer hij het doet, geeft hij mooi en helder beeld. De verbinding met internet is echter suoerslecht en daar valt of staat het toch mee. De ontvanger hing aan de buitenkant, precoes tegen de muur waar aan de binnenkant de router hangt. Toch, geen / zeer slechte verbindig. Voor ons, na een hoop gedoe, geen Eufy meer.

 4. Het belgeluid is alleen op de basis station. Als je die beneden hebt staan hoor je de bel boven niet. De basis kan je wel uitbreiden met max. 4 gongen à €40.
  Ander min punt is dat op onze 2 Samsung Galaxy S22 de bel geen notificatie geeft. Meerdere de app opnieuw geïnstalleerd zonder probleem op te lossen. Waarom kan WhatsApp wel een goede notificatie app bouwen en Eufy niet?
  Enige reden dat we de Eufy niet hebben weggedaan is dat zij de enige zijn met camera’s die met zonnepanelen werken.
  Verder is Eufy support niet goed te noemen. Aangekondigde updates / firmwares komen soms maanden later pas uit.

 5. Er zit veel te veel vertraging op,
  De pakjesbezorger is soms al 5min weg alvorens ik daar een melding van kreeg

 6. Ik wil graag de minder positieve reacties adviseren om naar deze facebook pagina te gaan: eufy groep Nederland Belgie.
  Daar helpt men elkaar om optimaal gebruik te maken van hun Eufy.
  Ik ben zeer tevreden over Eufy.
  sommige problemen hierboven zijn voornamelijk te wijten aan slechte wifi, verkeerde instellingen en goed doornemen van de instructies.
  Er kan namelijk veel worden ingesteld om het goed te laten werken.
  Ook is er veel af te stellen omtrent de gevoeligheid etc.
  Tevens is het gebruik van de homebase 3 wel beter ivm de verbinding.

 7. Het SD kaartje in de gong is niet te gebruiken voor uitbreiding van de opslag van video-opnames. Ik heb hier uitgebreid over gecommuniceerd met de helpdesk. Wat je wel met die SD kaart in de gong kan doen is voor mij een raadsel.

  1. Hai Marinus, dank voor je terugkoppeling. Interessant gegeven. Ik moest hier even achteraan om te kijken hoe dit precies moet werken. Ik heb dit niet getest. Maar als Eufy een dergelijke functionaliteit claimt (die ik in soortgelijke producten van andere merken wel heb getest), dan zou het moeten werken. Van de Eufy-site: “Store Doorbell Footage with a microSD card: Add up to 128 GB for storing footage from your doorbell camera by adding a microSD card (not included). Video is protected even if your video doorbell is damaged or lost.”

   Dus dan zou het moeten kunnen. Had je dit ook gelezen en gecommuniceerd naar de helpdesk? Wat zeiden ze toen je vroeg waar het micro-sd-slot dan voor is?

   Ik heb de E340 hier helaas niet meer liggen, anders had ik het wel even uitgeprobeerd. Voor wat het waard: ik heb wel even naar een kennis geappt die de deurbel + chome gebruikt en die stelt dat het wel degelijk werkt.

   De Eufy-support heb ik voor een ander product ook mee te maken gehad, en ik heb gemerkt dat het geen partij is waarmee je een goede support-conversatie mee kan voeren. Je moet heel concrete vragen stellen en wat ze zeggen terugherhalen, anders kan je zo een weg in geslagen zijn wat drie mailtjes later opeens nooit mogelijk bleek te zijn.

   1. Hi Rajesh,

    Ik heb de door jou aangehaalde zin over het gebruik van de SD kaart inclusief screenshots gestuurd en kreeg onder andere de volgende reactie: ”

    Thank you for contacting us.
    I apologize for the confusion regarding the storage options for your Video Doorbell E340. Based on the information you’ve provided from our website, it seems there might be a misunderstanding or an error in the details provided earlier.

    The Video Doorbell E340 is designed to use its built-in storage, and as per the initial information, it does not support the use of an external microSD card. However, the details you’ve shared from our website suggest that there should be a way to use a microSD card with the doorbell for additional storage.

    I understand this is important to you, and I want to ensure you get the correct information. I will look into this matter further to provide you with accurate guidance on how to use a microSD card with your Video Doorbell E340 if that feature is indeed supported.

    Please allow me some time to investigate this, and I will get back to you with a definitive answer. Your patience is greatly appreciated, and I’m here to help you resolve this issue to your satisfaction.

    Reference TicketTNY197495166 if contacting a CSR
    Katherine
    eufy Customer Support Engineer ”

    En deze: ”
    Thank you for contacting us.

    I understand you’re having trouble with your Video Doorbell E340 using the internal memory instead of the SD card in the chime. The Video Doorbell E340 is designed to use its built-in storage and does not support external SD cards for storing video recordings. Therefore, there isn’t an option in the app to change the storage settings to an SD card because the doorbell doesn’t have the functionality to use the SD card from the chime for storage.

    The internal memory of the Video Doorbell E340 is used to store the video recordings, and there is no capability to expand this storage by using an SD card in the chime. If you have any further questions or concerns, please feel free to ask.

    Ik ben erg benieuwd hoe die kennis van jou de externe SD kaart heeft ingesteld. Ik heb hiervoor geen optie in de app gevonden…

    1. Dank voor de terugkoppeling. Mijn kennis heeft het in een hele infrastructuur van Eufy-apparaten opgenomen en stelt dat als je de chime toevoegt in de app het mogelijk was. Hij heeft echter ook de homebase en gebruikt verschillende deurbellen omdat hij drie deuren heeft (de zaak en woonhuis naast elkaar thuis). Hij gebruikt de chime voor een andere deurbel om zo elders in het pand de deurbel van de verste deur nog steeds te horen. Het is dus een heel andere situatie dan de jouwe.

     1. Dank voor je reactie. Ik blijf het jammer vinden dat het ondanks wat er op de site vermeld staat niet mogelijk is. Het leek me handig als de bel wordt gestolen of zo, dat je de bestanden hebt.
      Wellicht in de toekomst toch een andere kopen waar het wel bij mogelijk is.
      Op naar de volgende recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.