Logo GadgetGear.nl
Ninja Woodfire Outdoor Oven Demonstratie
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Ninja Outdoor Woodfire BBQ’s

We zijn in Mallorca voor de lancering van SharkNinja in Europa. Het merk lanceerde afgelopen jaar al voorzichtig haar Ninja WoodFire BBQ. In die serie komt nu een groter Ninja Woodfire Pro model en een heuse pizzaoven. Maar wat echt gaaf is, is hoe ze hiermee eigenlijk een mini pallet BBQ op stroom neerzetten.

De kleine BBQ’s hebben een verhittingselement op stroom. Net als de meeste elektrische BBQ’s. Echter hebben ze aan de zijkant ook een kleine intake waar je pallets in kunt gooien om jouw bereidingen te roken. Zo kun je dus toch een rooksmaak ervaren terwijl je lekker aan het grillen bent op misschien wel de stroom die je thuis opwekt met jouw zonnepanelen.

Ninja WoodFire BBQs
Links de Ninja WoodFire en rechts de nieuwe Ninja Woodfire Pro die er ook in XL variant is

Tof is dat je met deze grills ook kunt airfryen. Met andere woorden, je kunt ook friet bereiden op deze grills. En dat kun je dan dus weer combineren met rook, waardoor je tot nieuwe culinaire hoogstandjes kunt komen. Super interessant.

Wat opvalt is dat de BBQ’s niet heel groot zijn, maar wel heel stevig in elkaar zijn gezet. De deuren van de BBQ’s scharnieren perfect en laten weinig speling voelen. Iets dat altijd een goed voorteken is.

Pizzatime!

Ook tof is de nieuwe Ninja Woodfire Outdoor Oven pizzaoven in dit assortiment. Tijdens de demo zagen we hoe deze moeiteloos op de juiste temperatuur kan komen om zowel de topping te garen als het pizzadeeg. Het oventje komt wel zonder pizzaschep, dus die moet je zelf nog even aanschaffen.

All weather, no fuzz

Natuurlijk wilden we weten of we de BBQ’s het hele jaar buiten kunnen laten staan. Regen, sneeuw. Het mag allemaal geen probleem zijn volgens de productmanager van Ninja. De modellen zijn gemaakt om vooral niet mee naar binnen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.