Logo GadgetGear.nl
Logo RTL Nederland
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Ook RTL probeert uitzendrechten Formule 1 te bemachtigen

Nederland behoort tot de weinige landen waar ViaPlay commercieel succesvol is, maar ook hier lijkt het grip op de markt te verliezen, wanneer het de rechten op de Formule 1 verliest. Naast Ziggo en Canal+, probeert ook RTL nu de rechten op de Formule 1 te bemachtigen.

Het gaat daarbij om de rechten om de races integraal uit te zenden over haar zenders en mogelijk livestreaming via Videoland. Talpa liet echter bij GPBlog weten dat het voor haar niet te doen is om de kosten van de uitzendrechten terug te verdienen. Talpa is eigenaar van de zenders van SBS en heeft geen sterk streamingplatform in bezit. Rond half maart weten we welke partij de rechten in handen krijgt.

Als ViaPlay de rechten op de formule 1 verliest, moet het leunen op de overige sportlicenties die het voor Nederland heeft weten te verkrijgen. Voor 2024 lijk je vooralsnog bij ViaPlay te moeten zijn.

Eén reactie

  1. Ik hoop dat Ziggo het niet wordt. Die maken gewoon Max Verstappen-TV en F1 komt ergens op de 4e plek. De ‘expert’ Doornbos is vaak niet op de hoogte van de actualiteit, en al die BN-ers die niets hebben met F1 zijn al helemaal niet interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.