Logo GadgetGear.nl
OnePlus Logo Flagship Store Ahmedabad
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus komt voorlopig nog niet met 7 jaar software updates

Hoewel Oppo echt geweldig werk verzet om de hardware van haar smartphones zo lang mogelijk mee te laten gaan, is dochter OnePlus wat minder scheutig qua beloften voor de lange termijn. En dan specifiek voor de ondersteuning van software updates.

Waar Samsung en Google voor hun vlaggenschepen nu 7 jaar updates beloven, gaat OnePlus daar voorlopig nog niet in mee. OnePlus COO Kinder Liu laat op Tom’s Guide weten dat 7 jaar updates beloven niet heel zinnig is. Immers verouderd de hardware en wordt de software steeds zwaarder. Hij is van mening dat een goede smartphone ervaring na zo’n vijf grote updates wel stopt. Of soms zelfs minder als de hardware minder krachtig is.

Het is belangrijk om je in deze discussie te bedenken dat de fabrikant alleen geld verdient op het moment van verkoop. Van die inkomsten moeten nog jarenlang ontwikkelaars worden betaald om software aan te blijven passen voor de hardware die op dat ene moment is verkocht. OnePlus doet daarbij traditioneel ook nog haar best om de prijs scherp te houden. Het bedrijf moet natuurlijk wel winstgevend blijven, dus minder lang updaten is een manier om de kosten voor het toestel in toom te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.