Logo GadgetGear.nl
OnePlus 12 Qualcomm Chipset
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Oeps, OnePlus communiceert verkeerde opslag voor 12R variant

OnePlus introduceerde onlangs haar OnePlus 12 en OnePlus 12R. Bij die laatste gaf OnePlus aan dat de versie met 16GB RAM en 256GB opslag de verkeerde specificaties meekreeg.

Het toestel zou in die variant gebruik maken van de enorm snelle UFS 4.0 variant voor data-opslag. De 6GB+128GB variant zou gebruik maken van het iets langzamere UFS 3.1. UFS staat voor Universal Flash Storage en is juist bedacht voor systemen waar weinig fysieke ruimte in zit. 4.0 is de laatste versie van de standaard en werd in 2022 geïntroduceerd. Die is een factor 2 sneller dan UFS 3.1 en 3.0.

De ondersteuning voor deze typen opslag moet echter uit de chipset van de smartphone voortkomen. Die zou in de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 wel aanwezig moeten zijn, maar OnePlus heeft ook voor de 16GB+256GB variant toch gekozen om UFS 3.1 chips in te kopen. Dit maakt het productieproces een stuk eenvoudiger en daarmee minder foutgevoelig. De OnePlus 12 beschikt wel over UFS 4.0 opslag voor alle varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.