Logo GadgetGear.nl
Logo OpenAI
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: OpenAI werkt aan Bing-achtige zoekmachine

Microsoft integreerde ChatGPT van OpenAI in Bing onder de noemer CoPilot. Nu lijkt OpenAI aan een compleet AI gedreven zoekmachine te werken als we de geruchten mogen geloven.

Dat OpenAI de mogelijkheden hiertoe onderzoekt is niet heel raar. De technologie achter AI is gedreven op basis van wat zoekmachines al jaren doen. Namelijk het logisch ordenen van data op websites, om op basis daarvan zoekvragen te kunnen beantwoorden. Zowel Google als Bing gebruiken hierbij al indexeringstechnologie die je onder het idee van een neuraal netwerk mag scharen. AI’s zijn gebouwd op virtuele neurale netwerken en zouden de informatie van websites beter, sneller en contextvoller kunnen ordenen. Sterker nog, dat doen ze al. Alleen nu heet het nog trainingsdata.

De geruchten rondom de ontwikkeling van een AI zoekmachine komen van The Information en laten zien dat de oorlog rondom de zoeker tussen Google en Bing groter dan ooit is. Sterker nog, ook hier op de redactie grijpen we steeds vaker naar Bing en CoPilot omdat daar structureel goede antwoorden uit komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.