Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Fuji introduceert X100VI compact camera; wie dacht dat compact dood was?

FUJIFILM introduceert de nieuwste toevoeging aan de X-serie, de FUJIFILM X100VI. Deze compacte camera biedt nog betere beeldkwaliteit in een kleine, draagbare behuizing. De X100VI blijft trouw aan het geprezen retro ontwerp van zijn voorgangers en behoudt de unieke analoge filmsimulaties waar FUJIFILM bekend om staat.

In een tijd waar alle grote merken de compact camera laten vallen, kan Fuji niet aan de vraag voldoen. Op sociale media is de X100V gehyped waardoor vraag te groot werd en tweede hands de prijs al snel hoger was dan de originele nieuwprijs. Gekkenwerk. Wat sociale media al niet te weeg kunnen brengen. Fuji heeft nu de productie naar China overgebracht voor deze opvolger om aan de vraag te kunnen voldoen. Het verhoogd prijskaartje is begrijpelijk en zal de vraag ook wat temperen. Maar het persbericht wat we ontvingen en de videos op internet zijn veelbeloved. Een ideale camera voor straatfotografie en nu ook dankzij in-body-stabilisatie (IBIS) ook prima voor video en scherpe foto’s bij weinig licht.

 

Versie 6

De zesde generatie in de X100-serie behoudt de X100VI zijn compacte formaat en populaire design. Maar met nieuwe verbeteringen biedt het nu betere prestaties dan ooit tevoren. De camera is uitgerust met een nieuwe 40,2 megapixel X-Trans™ CMOS 5 HR-sensor en de krachtige X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor.

Een opvallende toevoeging aan de X100-serie is het ingebouwde IBIS (In-Body Image Stabilization) systeem van de X100VI. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor deze camera en kan handbewegingen tot wel 6 stops onderdrukken, terwijl het compacte formaat behouden blijft. Dit maakt de camera geschikt voor een breed scala aan situaties, van alledaags tot momenten waarbij precisie essentieel is.

Met verbeterde autofocus en trackingmogelijkheden biedt de X100VI een nog betere ervaring voor fotografen. Het stijlvolle ontwerp van de camera combineert gebruiksgemak met ongekende mogelijkheden voor een compacte camera. Of je nu een gepassioneerde amateurfotograaf, een professional, een straatfotograaf of een kunstfotograaf bent, de X100VI spreekt een breed publiek aan dankzij zijn hoge beeldkwaliteit en veelzijdigheid.

Beschikbaarheid

De FUJIFILM X100VI is vanaf eind februari beschikbaar voor een adviesprijs van 1.799,- euro. Wij hopen m te kunnen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.