Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De volgende generatie Xbox hardware komt gewoon, en exclusives worden minder exclusive

Het hoge woord is eruit. Microsoft gelooft in Xbox Everywhere en gaat daarmee vier van haar ‘exclusives’ ook naar de consoles van Nintendo en Sony brengen. Welke vier titels dit precies worden is onbekend, maar er wordt heel wat op los gegokt op internet. De meest genoemde titels lijken Hi-Fi Rush en Sea of Thieves. Het is even afwachten wat de echte selectie zal worden. Maar er is ook heel goed hardware nieuws vanuit Microsoft.

Microsoft verliest al jaren geld op de hardware, wat het terughaalt op de gameverkopen en abonnementen. Daar gaat het bedrijf keihard mee door en dat is goed nieuws voor de gamer. Je blijft in staat om op deze manier premium gaming hardware in huis te halen zonder daar de hoofdprijs voor te betalen.

Hoewel er al een hardware refresh voor de Xbox Series X|S in de planning staat, zijn er ook al vroege plannen voor de volgende generatie. Eind dit jaar mogen we al van Microsoft verwachten dat de plannen voor de volgende generatie openbaar worden gemaakt. Er wordt weer een enorme sprong in rekenkracht verwacht, maar we mogen ook andere innovaties van Microsoft verwachten. Ten opzichte van Sony loopt Microsoft bijvoorbeeld voor op rekenkracht, maar achter op VR en handheld ondersteuning. Hoewel de ervaring op smartphones stiekem best goed is. Ten opzichte van Nintendo is er weinig creatiefs mogelijk op Xbox hardware. Het lijkt erop dat Microsoft van plan is om ook de handheld gaming business in te gaan en daarmee de strijd aan te willen met niet alleen de Nintendo Switch, maar ook de Steam Deck en alle varianten daarop. Met name op de Windows-gebasseerde oplossingen ziet Microsoft het gebruik van Windows als OS als een probleem. Een directe hint dat het Xbox OS, een variant op Windows, interessanter zou zijn voor die hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.