Logo GadgetGear.nl
ROG Swift OLED PG32UCDM Voorkant
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Asus lanceert haar ROG Swift OLED PG32UCDM gaming monitor

Met de ROG Swift OLED PG32UCDM introduceert Asus een 32 inch 4K monitor speciaal voor gamers. Het OLED paneel in de monitor is namelijk geschikt voor 240Hz met een 0.03 ms op basis van GTG.

Om haar prestaties te garanderen heeft Asus onder anderen een maatwerk heatsync op de chipset gelegd en de airflow aangepast. Een grafietfilm over het display moet inbranden verder voorkomen.

ROG Swift OLED PG32UCDM Achterkant

Qua prestaties is de monitor VESA DisplayHDR 400 gecertificeerd. Er is ondersteuning voor Nvidia G-Sync, maar netuurlijk ook voor AMD FreeSync Premium Pro. Op die manier moet het scherm een tear-vrije beleving opleveren. Het contrast ligt op een indrukwekkende 1.5000.000:1 en je krijgt ook Dolby Vision en HDR10 ondersteuning, maar geen HDR10+. Content makers krijgen gegarandeerd 99% van het DCI-P3 kleurbereik te zien op het scherm. Mede door het 10-bit kleurbereik.

Wie wat meer hulp kan gebruiken tijdens het gamen, kan ROG AI gebruiken om een crossheir op het scherm te zetten, schaduwen te boosten en andere voordelen te behalen.

Qua aansluitingen levert Asus een DisplayPort 1.4 (DSC), een HDMI 2.1, USB-C met 90 Watt PowerDelivery en een hoofdtelefoonaansluiting achterop.

Beschikbaarheid

Asus communiceert momenteel alleen een Amerikaanse verkoopprijs van $1.299 met 3 jaar garantie op inbranden op het OLED paneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.