Logo GadgetGear.nl
TP Vision Live Ambilight TV presentatie
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: TP Vision haalt uit naar Hue, maar de deur blijft open staan

Tijdens de TP Vision Live haalde de fabrikant van Philips TV’s uit naar fabrikanten die ‘Ambilight’ proberen na te maken voor andere TV merken. Hoewel Signify niet bij naam werd genoemd, was het de aanwezigen precies duidelijk om wie het ging. Ook al zijn er fabrikanten als Nanoleaf die inmiddels ook in het Ambilight gat springen, was het Signify dat dapper de eerste stap zette en met haar technologie zelfs de banden met concurrent Samsung nauw aanhaalde…

Bovenop dat conflict, verslechterde de integratie tussen de TV’s van TP Vision en de Philips Hue lampen. Hoewel die integratie al nooit echt vlekkeloos was, besloot TP Vision enige tijd geleden om de integratie formeel niet meer aan te bieden.

Tijdens TP Vision Live hebben we tijdens informele gesprekken vanuit verschillende kanten vernomen dat de situatie tussen TP Vision en Signify echt wel als pijnlijk wordt gezien. Vooral omdat beide merken uit de Philips stal komen en een lange gezamenlijke geschiedenis kenden.

Extra pijnlijk is dat Versuni afgelopen CES een complete Philips home securitylijn presenteerde, die direct overlapt en veel goedkoper is dan de beveiligingslijn die Signify zelf onder het Philips Hue merk op de markt brengt.

Niet alleen TP Vision botst met Signify

Net als TP Vision, is Versuni een Chinese fabrikant met een merklicentie op Philips en de (voormalig-Philips) merken Senseo, Saeco, L’Or etc. Die lancering laat zien dat de liefde tussen de Chinese onderdelen van Philips en het Nederlandse Signify echt flink bekoeld is. Bovendien wordt het steeds lastiger uit te leggen dat verschillende Philips onderdelen elkaar intern beconcurreren.

Het gaat slecht met de Nederlandse lampenmaker

Gaat dit het einde betekenen voor Signify? Het ANP becijferde dat er momenteel duizenden banen verdwijnen bij Signify. Het is nog nooit zo slecht gegaan bij de lampentak, dat ooit bijna synoniem stond voor smart home.

Er blijven kansen

Onze bronnen binnen TP Vision lieten weten dat de deur voor Signify open blijft staan, ondanks de pijnlijke situatie. Of Signify daar gebruik van gaat maken is uiteraard compleet onbekend, maar iets waar menig Philips fan zeker op hoopt.

Hue kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.