Logo GadgetGear.nl
Titan OS op de Philips H6509
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: Titan OS gaat headsets in de buurt van de TV herkennen

Het koppelen van headsets aan TV’s kan best lastig zijn voor consumenten. Nu TP Tivion op een aantal TV’s het nieuwe Titan OS gaat draaien in plaats van Google, krijgt TP Vision de mogelijkheid om de ervaring van hoofdtelefoongebruik in combinatie met de TV te verbeteren.

In Titan OS zit een systeem dat je goed kunt vergelijken met Fast Pair onder Android. Wanneer je met een compatible headset, bijvoorbeeld de Philips H6509, in de buurt van jouw TV komt, wordt deze meteen herkend. Je krijgt de vraag of je deze wilt aansluiten. Bluetooth protocollen moeten daarnaast garanderen dat de audio op de headset lipsync is met de TV. Iets dat volgends fabrikant TP Vision nogal eens fout gaat. De latency tussen een Titan OS TV en de headset zou nooit meer dan 100ms mogen bedragen.

De A6709 is overigens een hoofdtelefoon met 40mm drivers, die rond dezelfde tijd als de TV’s in de schappen zal liggen. De headset heeft een batterijduur van 60 uur zonder actieve ruisonderdrukking of 40 uur met ruisonderdrukking aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.