Logo GadgetGear.nl
Philips OLED 809 Ambilight TV
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: Dit is de OLED 809 Ambilight TV

In het middensegment OLED lanceert Philips de nieuwe OLED809 series. Een TV die verkrijgbaar is in 42″, 48″, 55″, 65″ en 77″. Veel keuze in schermformaat dus. In tegenstelling tot de premium OLED+ TV’s die vandaag werden gelanceerd, ontbreekt hier de Bowers & Wilkins audio, maar dat is al jaren het geval in deze serie.

De Philips OLED 809 is gebouwd op basis van een OLED-EX paneel met een maximale lichtopbrengst van 1.300 nits. Hier op de redactie testen we onze content nog op de veel oudere 805, en daar komt al prima beeld uit. Ook bij zon op het scherm. De TV is voorzien van driezijdige ambilight ondersteuning achterop de beeldplaat.

Opnieuw veel aandacht voor gaming op deze TV’s. De Game Bar is vernieuwd. Er is ondersteuning voor MEMC-Gaming, het OLED paneel draait keurig op 144 Hz VRR en er is ondersteuning voor Dolby Vision Gaming.

Ook in deze TV ligt de achtste generatie P5 beeldprocessor met ondersteuning voor Ambient Intelligence V3.

Qua audio krijg je een 70 Watt 2.1 soundsystem achterop het scherm. 50 Watt op de kleine 42” uitvoering. Passieve radiators geven het scherm de mogelijkheid om meer bass te genereren voor een warm geluid zonder soundbar.

3 reacties

    1. Doorgaans zit er niet veel verschil in de introductieprijzen van de TV’s. Dus als je die van vorig jaar in bijvoorbeeld de Tweakers.net pricewatch opzoekt, kun je een redelijke gok wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.