Logo GadgetGear.nl
Philips The Xtra TV met Titan OS
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: Dit is de nieuwe The Xtra QD Mini-LED TV

Vorig jaar lanceerde fabrikant TP Vision ineens de The Xtra. Een Mini-LED TV. Dat lijkt goed te zijn bevallen. Dit jaar zien we de eerste opvolger van de serie in de vorm van de Philips PLM9009.

De Mini-LED TV van Philips komt met quantum dot technologie aan boord. Opnieuw is The Xtra een TV die kwalitatief de brug moet slaan tussen OLED en LCD technologie. Naast de beeldformaten 55”, 65” en 75” komt het bedrijf nu ook met een 77” uitvoering in deze serie.

Ook hier kan het display weer 144Hz aan. Het is in staat 98% van de DCI-P3 kleuren weer te geven. Kwalitatief vergelijkbaar met de meeste high-end smartphones die op dit moment in de schappen liggen. De maximale lichtopbrengst is bij dit scherm 1.000 nits.

Net als bij ‘The One’, komt ook The Xtra met het nieuwe Titan OS SmartTV platform. Hiermee kun je onder anderen gemakkelijker koppelingen maken met bluetooth headsets door een eigen Fast Pair alternatief in de TV. De TV komt met driezijdig Ambilight.

2 reacties

  1. Ik heb veel liever een apart OS zoals dit dan iets van Google of Amazon, mits de hoeveelheid reclame ook beperkt blijft (uit blijft). Ik was dan ook erg teleurgesteld om te zien dat Panasonic overgegaan is naar Amazon.

    Ben benieuwd hoe snel alle apps naar Titan komen.

    1. Titan OS gaat in de cloud draaien. In hoeverre er echt apps komen is ons nog niet duidelijk. TP Vision heeft wel aangegeven met een maand of 3 een evenement neer te zetten om meer uitleg te geven over Titan OS. Tegen die tijd lees je dus meer.
      Wat we wel al hebben gezien, is een diepe integratie met de streamers. Zo kun je vanuit het hoofdscherm al zoeken naar een titel en zien welke streamers deze onder welke voorwaarden aanbieden. Er lijkt ook veel met affiliate handel gewerkt te worden als alternatief op advertenties. Onder de streep is het idee nu dat advertenties veel langere perioden van software updates mogelijk moeten maken. Een prikkel die er eigenlijk nooit was onder Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.