Logo GadgetGear.nl
Philips A6219
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: De Philips A6219 is een zelfopladende headset voor entertainment

Tijdens de CES liet 3M een headset voor zakelijk gebruik zien die non-stop werd opgeladen door omgevingslicht te gebruiken. Wie een headset zoekt met vergelijkbare zonnecellen in de headband, maar meer gericht op entertainment, lijkt nu een optie te krijgen bij Philips, met de Philips A6219.

De Philips A6219 is een sporthoofdtelefoon die voorzien is van Powerfoyle zonneceltechnologie. Deze vormt een flexibele band met zonnecellen die over de hoofdband van de headset loopt.

De headset komt natuurlijk met een eigen batterij om de energie die het opvangt te bufferen. Deze batterij is goed voor maximaal 80 uur gebruik.

Philips A6219

De zonnecellen die in de hoofdband zitten, worden geproduceerd door Exeger. Die fabriek werkt op basis van zonne-energie. Bij de productie zou deze fabriek geen schadelijke stoffen uitstoten.

De Philips A6219 gaat niet alleen op stroom besparen. De headset is ook duurzaam ontwikkeld. Philips gebruikt nu 35% gerecyclede kunststoffen in het ontwerp. Voor de verpakking is tussen de 90% en 100% gerecycled karton gebruikt. Door papierpulp te gebruiken aan de binnenkant, zou de hoofdtelefoon voldoende bescherming krijgen en alle prints zijn op basis van soja-inkt.

Maar terug naar dat het een sporthoofdtelefoon is waar we het over hebben. Dit zien we terug in de oorschelpen. Deze worden door Philips afgevuld met een gel om jouw hoofd te helpen koelen tijdens het sporten. Ze zijn ook nog te wassen. De behuizing is IP55 stof- en waterdicht. Met andere woorden; zweetbestendig.

Philips A6219 Oorschelp

Voor het geluid heeft Philips twee 40mm drivers geplaatst. Deze zijn afkomstig uit de premium Fidelio range van het merk.

Philips claimt dat het zuiverdere gesprekken met de headset mogelijk maakt door AI in de microfoon te plaatsen. Meer details over deze AI worden op dit moment niet gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.