Philips OLED 959 met Ambilight
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip ambilightmodel voor 2024

Je ziet de Bowers & Wilkins speakers er niet meer onder hangen, maar toch is de Philips OLED+959 het nieuwe vlaggenschip waarmee Philips de harten van de TV kijker probeert te veroveren.

Voor een optimale beeldervaring levert Philips haar vlaggenschip af met een achtste generatie, twin P5 beeldprocessor. Deze nieuwe chipset met AI ligt achter het nieuwe META Technology 2.0 panel dat Philips heeft gekozen voor dit model. Het OLED display vestigt voor Philips een nieuw helderheidsrecord van 3.000 nits. Ideaal wanneer de zon op het scherm staat.

Met de nieuwe beeldprocessor gaat Ambient Intelligence V3 er voor zorgen dat HDR beelden beter worden getuned naar het omgevingslicht. AI Machine Sharpness moet met meer intelligentie beelden verscherpen, waardoor hier minder foutjes in gemaakt worden. Smart Bit Enhancement V3 is bovendien in staat om 8-bit video te upscalen naar een 14-bit beleving. Daarmee lijkt Philips duidelijk de strijd aan te gaan met de Koreaanse TV bouwers LG en Samsung.

OLED 959

Hoewel je geen zichtbare soundbar van Bowers & Wilkins onder de TV ziet hangen, is dat bedrijf wel verantwoordelijk voor de geluidservaring. De TV zou een geïntegreerd 5.1.2 soundsystem aan boord moeten hebben, maar dat lijkt heel slim achter het scherm weggewerkt te zijn. De speakers zijn wederom afgewerkt met kvadrat audiomix stof.

Ook Ambilight krijgt dit jaar weer een kwalitatieve upgrade. Nieuwe lenzen vormen de basis van het nieuwe Ambilight Next-Gen systeem dat achterop het scherm is gemonteerd. Bovendien is er ondersteuning voor Ambilight Plus. Dat is veel Ambilight, maar het komt er vooral op neer dat dit geheel een veel hogere resolutie van de Ambilight projectie mogelijk maakt.

Voor gaming en entertainment is het belangrijk om te weten dat het OLED+ paneel op 144Hz geklokt is. Dolby Vision Gaming is aanwezig, de Game Bar is vernieuwd en er is wederom veel focus om niet alleen de FPS op orde te houden, maar ook de latency. Als gamer kun je zelf profielen maken met beeldverbeteraars, om zo te kiezen welke je wel en niet aan wilt in een bepaalde game.

Philips zal de OLED+959 alleen in een 65 inch formaat verkopen. Er is nog geen prijskaartje, maar TP Vision laat al wel weten dat het om een gelimiteerde productie gaat. En smart home fans kunnen hem aansturen met Matter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.