HMD Smartphone met eigen logo erop
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Stopt HMD met Nokia!?

HMD zegt niet iedereen iets, maar HMD is de Chinees-Finse partij met een merkrechtovereenkomst op Nokia, om het merk voor Android smartphones te mogen gebruiken. In een render duikt nu echter voor het eerst een smartphone met het HMD merk zelf op de body. Het ‘dumpen’ van het Nokia merk zou een behoorlijke besparing op de uitgaven kunnen betekenen voor HMD, dat zich toch altijd al vooral op het budget- en middensegment richt.

De Android smartphone waarvan de render lekte, zou de codenaam N159V hebben meegekregen aldus 91 Mobiles. Dat het ook hier weer om een potentieel goedkope telefoon gaat, zien we in het camera-eiland. Daar zitten twee grote lenzen in, wat doorgaans zeldzaam is in het premiumsegment. HMD liet vorig jaar echter al doorschijnen onder eigen merk smartphones uit te willen brengen en lijkt nu zo ver om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Mogelijk wordt het Mobile World Congress komende maand het moment waarop HMD haar eigen merk naar de wereld presenteert.

Overigens ging Nokia vorig jaar al een grote verandering in haar huisstijl door, dat nog niet reflecteerde op de smartphones. Dit zou de suggestie kunnen wekken dat HMD in de toekomst afscheid zou kunnen nemen van het Nokia merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.