Logo GadgetGear.nl
Samsung 990 EVO NVMe SSD
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung’s SSD 990 EVO zet opnieuw hogere prestaties neer

Vraag een gamer welke NVMe SSD in zijn of haar gaming rig moet en de keuze valt op WD_Black of Samsung EVO. Hoewel Samsung geen typische naam is voor DIY gamers, heeft het merk zich over de jaren toch bewezen in misschien wel de meest veeleisende consumentengroep. Maar ook voor zakelijk gebruik is het gewoon heel fijn wanneer jouw applicaties supersnel starten en documenten laden.

Met de Samsung 990 EVO weet het Koreaanse merk een prestatieverbetering van 43% neer te zetten ten opzichte van de 970 EVO. De leessnelheden lopen op tot 5000MB/s terwijl de schrijfsnelheden toch ook gewoon oplopen tot 4.200MB/s. Voor gemixte opdrachten kan de drive tot 700 input/output bewerkingen per seconde aan. Daar bovenop claimt Samsung een energie-efficiënte die ook nog 70% hoger ligt. Ideaal voor gebruik in laptops. De drive is gebouwd voor zowel de huidige PCIe 4.0 x4 als de aankomende PCIe 5.0 x2 interfaces. Het opslagreepje komt in de maten 1TB en 2TB in het schap te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.